Рецепт дана: Чорба од сира

Без обзира који сир да волите - једите га, јер чак и прерађени сир садржи протеине. Само пазите шта све садржи. Неки сиреви могу имати мало конзерванаса, а ипак висок ниво натријума или масти.
corba
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 60 г путера,

- 4 комада сира за мазање,

- 200 г мекшег сира,

- 150 г траписта,

- 3,5 дл супе,

- 1,5 дл белог вина,

- 1 дл воде,

- супена кашика брашна,

- 200 г павлаке,

- бели бибер,

- веза першуна

Припрема:

1. Пропржити брашно на путеру и пазити да не потамни.

2. Додати супу и кувати око 5 минута.

3. Мекши сир истиснути у чорбу да се кува, стално мешајући ручним миксером.

4. Додати вино, бели бибер, изрендан трапист и воду.

5. Кувати стално мешајући док се сиреви не истопе.

6. У посуду у којој ће се чорба служити умутити павлаку с исецканим першуном.

7. Мешајући налити врућу чорбу и одмах послужити.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести