Рецепт дана: Мађарска гулаш супа

У питању је традиционално мађарско јело, у којем се и на нашим просторима ужива. Ако сте расположени за мало "јачи" и маснији залогај, не заборавите на кључни састојак - млевену црвену паприку...
gulas
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 600 г јунетине исецкане на коцкице,

- 3 главице лука,

- 2 чена белог лука,

- 2 кашике масти,

- кашика брашна,

- со и бибер по укусу,

- мало мајорана,

- 1/4 кашичица млевеног кима,

- кашика млевене паприке,

- 1,5 л супе (инстант),

- 250 г кромпира,

- 2 црвене паприке,

- 2 зелене паприке,

- 2 парадајза

Припрема:

1. Исецкати црни и бели лук. Месо опрати и посушити кухињском салветом или крпом.

2. Добро загрејати уље, па пржити месо на најјачој ватри, из више порција како не би пустило много воде.

3. У последњу порцију меса додати црни и бели лук и пржити око 5 минута све заједно.

4. Додати брашно и преостало испржено месо, па измешати.

5. Додати зачине и налити водом, прокувати и смањити ватру.

6. Крчкати 60 минута.

7. У међувремену ољуштити кромпир и исећи га на ситније коцке.

8. Паприке исецкати. Исећи парадајзе на крупно. Све додати у гулаш 20 минута пре краја кувања и зачинити још једном ако је потребно.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести