Рецепт дана: Пилећа чорба с ђумбиром

У питању је сочна, окрепљујућа и здрава чорбица, идеална као оброк који ће вас окрепити после напорног радног дана.
corba
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 80 г резанаца за супу,

- кашика маслиновог уља,

- 1/2 главице исецканог лука,

- кашика ренданог ђумбира,

- исецкана шаргарепа,

- 2 кашике соја соса,

- 2 коцке за пилећу супу,

- чен белог лука,

- шољица грашка,

- 50 г исецканог пилећег белог меса,

- шоља сојиног млека,

- мало босиљка

Припрема:

1. У великом лонцу загрејати уље, па додати лук и динстати га док не омекша.

2. Потом додати ђумбир и шаргарепу и још мало продинстати.

3. Додати и бели лук, па затим у топлој води размутити коцке за супу, сипати их у лонац и додати соја сос. Пустити да прокључа.

4. Додати пилетину и грашак и пустити поново да прокључа.

5. Смањити температуру и наставити с кувањем док пилетина не омекша.

6. Додати резанце и сојино млеко.

7. Кувати док резанци не омекшају, а потом додати босиљак, добро промешати и послужити.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести