Рецепт дана: Гомбоце са шљивама

Никад лакша припрема ове многима омиљене посластице, у којој се кромпир нити љушти, нити кува...
gomboce
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 1/2 литре млека,

- 250 г гриза,

- 1 јаје,

- кашика шећера,

- паковање презли,

- шљиве,

- 1/2 прашка за пециво,

- мало уља за кување,

- оштро брашно по потреби

Припрема:

1. Млеко засладити кашиком шећера, па у њему скувати гриз.

2. Оставите га да се охлади, а потом додати јаје, брашна тек толико да може да се разваља и прашак за пециво.

3. Радну површину посути брашном, а онда тесто обликовати у ваљкасту смесу.

4. Сећи тај ваљак на парчиће од око 5 центиметара ширине и од њих направити кругове.

5. У средину сваког круга ставити пола или целу шљиву, па онда затворити кнедлу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести