Рецепт дана: Пита с пилетином

Брзо, лагано и фино јело, које ће уз мало салатице увек испасти згодан ручак. Ништа мање није згодна ни чињеница да је ова пита прилично укусна и касније, то јест, кад се охлади.
pita
Фото: Youtube Printscreen

Састојци  (за 4 особе):

Прхко тесто:

- 220 г брашна,

- 100 г путера,

- 1/2 кашичице соли,

2-3 кашике хладне воде

Фил:

- 500 г пилетине (груди),

- 250 г шампињона,

- 200 г грашка,

- 2 главице црвеног лука,

- 1 дл пелата парадајза,

- бибер, со, босиљак, рузмарин, оригано, мало ситно сецканог белог лука

Припрема:

Тесто:

1. Рукама умесити брашно и путер отопљен на собној температури.

2. Додати со и ледену воду мало по мало.

3. Умотати у фолију и ставити у фрижидер на 20минута.

Фил:

1. У дубљем тигању на мало уља пропећи лук.

2. Додати пилетину исецкану на коцкице, па пржити док месо не порумени.

3. Додати шампињоне и грашак, па уз мешање још мало пржити.

4. Додати пелат и зачине.

5. Рерну загрејати на 190 степени.

6. Тесто поделити на два дијела (један мало већи), разваљати већи део теста у облик посуде у којој ће се пећи, па га ставите у њу.

7. Прстима подићи ивице тако да читава посуда буде прекривена тестом; избоцкати мало виљушком и вратити на кратко у фрижидер.

8. Истрести фил у посуду с тестом, па разваљати од преосталог теста „поклопац“.

9. Избости виљушком на пар места и пећи око пола сата, односно, док пита не порумени.

10. Послужити уз салату и кисело млеко.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести