Рецепт дана: Куглоф од бундеве

У питању је толико сочни куглоф да ћете хтети да га правите сваки дан.
kuglof
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 400 г брашна,

- 300 г жутог шећера,

- 300 г пиреа од мускатне бундеве,

- 250 мл сунцокретовог уља,

- корица и сок поморанџе,

- 3 јајета,

- прашак за пециво,

- 2 кашичице цимета,

- 2 кашичице кардамома

Припрема:

1. Скувати бундеву и када се мало охлади, убацити је у блендер с мало воде у којој се кувала и изблендати док се не добије пире. 

2. Исцедити поморанџу и нарибати корицу, па ставити на страну.

3. У једној посуди умешати суве састојке: брашно и зачине.

4. У другу посуду сипати шећер, уље и корицу и 2 кашике сока од поморанџе. Мешати док се не добије хомогена смеса. 

5. Додати јаја и наставити с мешањем док се сви састојци не повежу. 6. Затим додати будеву, мешати и на крају убацити суве састојке.

6. Мешати док се не добије хомогена смеса, а по жељи се може убацити и 100 грама чоколаде, исецкане на коцкице. 

7. Пре него што се улије у калуп, добро га намажите уљем како би колач лако испао из њега када је печен. Потом улити смесу.

8. Колач се пече 45-50 минута на 180 степени. 

9. Извадите га из рерне, па причекати 15-ак минута. Затим га извадити из калупа.

10. По жељи, прелити куглоф шећерном глазуром.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести