Рецепт дана: Салата од хоботнице

У питању је једно од најпопуларнијих хладних јела, које подједнако прија у свако доба године. Чаша белог вина и комад-два тостираног хлеба је све што вам је потребно за врхунски ужитак...
hobotnica
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 1 кг хоботнице,

- мања главица љубичастог лука,

- 2 ловорова листа,

- гранчица рузмарина,

- бибер у зрну,

- 2 чена белог лука,

- 100 мл маслиновог уља,

- 1 лимун,

- пар гранчица свежег першуна,

- со и млевени бибер по укусу

- кашика црних маслина

Припрема:

1. Очишћену хоботницу ставити у велики лонац, прелити водом па додати бибер у зрну, ловоров лист, бели лук и рузмарин.

2. Кувати најмање сат времена, односно, док хоботница не омекша.

3. Лук ситно исецкати, а потом уситнити и першун.

4. У мањој чинији измешати маслиново уље, лимунов сок, прстохват соли и мало бибера.

5. Кад је хоботница кувана, испрати је под водом и охладити, па затим исећи на мање комаде.

6. Исецкану хоботницу ставити у посуду, посути је насецканим першуном и луком, па прелити преливом од маслиновог уља и лимуна. 7. Пажљиво промешати, па добро охладити.

8. Пре послуживања, по укусу додатно посолити, побиберити и зачинити маслиновим уљем. За крај, по жељи, убацити неколико црних маслина.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести