Рецепт дана: Сочно јагњеће печење с кромпиром

Јагњеће и овчије месо се  сматра деликатесом због свог специфичног укуса и мириса. У овдашњим кухињама се често спрема као печење за веће прославе и славе, мада је погодно и за свакодневне оброке, када се најчешће кува или динста. 
jagnjetina
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 1 кг јагњетине,

- 750 г кромпира,

- 3 шаргарепе,

- црни лук,

- 60 мл маслиновог уља,

- со, бибер, рузмарин и оригано по укусу

Припрема:

1. У ватросталну посуду ставити јагњетину, кромпир, шаргарепе и лук.

2. Премазати уљем и зачинити.

3. Посути рузмарином и ориганом.

4. Поклопити и пећи у рерни загрејаној на 200 степени око сат времена.

5. Током печења, повремено поливати с мало воде.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести