РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА МАРИНЕ ДЕКАН: Кување љубав одмалена

Фуд-блогерка Марина Декан (31) рођена је у Србији, а тренутно живи у Немачкој. Мајка је двоје деце и ауторка популарне инстаграм странице „Марининакухињица”, на којој дели разнолике укусне рецепте.  
Приватна архива/Марина Декан
Фото: Приватна архива/Марина Декан

Завршила је куварску школу, а кување јој је љубав одмалена, баш као и храна, будући да је велики гурман. Инспирацију, како је својевремено рекла, проналази гледајући канал 24 Kitchen.

– Још одмалена траје моја љубав према кувању. Након што сам завршила куварску школу радила сам у ресторанима, али ме је више привлачило да правим слаткише, првенствено торте. На наговор пријатељице отворила сам своју Инстаграм страницу и веома ми је драго због тога – прича нам Марина Декан.

На њеној страници најбоље пролазе, каже, брзи рецепти, односно јела која се брзо припремају или колачи који се не пеку. А шта Марина Декан најрадије припрема?

– Највише волим да једем рибљи паприкаш, али не било који, него наш апатински. Свашта спремам у својој кухињи, а највише пецива и колаче – признаје нам ауторка инстаграм странице „Марининакухињица”, која је нашим читаоцима поклонила рецепт за укусну посластицу – крешенти са нутелом.

Највише волим да једем рибљи паприкаш, али не било који, него наш апатински. Свашта спремам у својој кухињи, а највише пецива и колаче
Фото: Приватна архива/Крешенти с нутелом

Крешенти са нутелом

3 јајета

200 г шећера

2 ванил шећера

225 мл уља

3 кашике млека

1 кашичица прашка за пециво

3 кашике брашна

200 г млевеног лешника

200 г нутеле

Сјединити јаја, ванил шећер, шећер, уље, млеко, прашак за пециво и три кашике брашна па оставити у фрижидеру два сата. Затим додати 450 г брашна и замесити тесто. Од теста откидати куглице величине вишње па уваљати сваку куглицу у лешнике, да остану по њима. Слагати на пек-папир и пећи на 150 степени 10-15 минута. Оставити да се добро прохладе па их спајати са нутелом. Крешенти су заиста посебни, по изгледу личе на бресквице.  

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести