РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: Страхиња Савић ОТКРИВА како да направите НАЈУКУСНИЈИ ЦАЦИКИ!

Брзи, једноставни, укусни и атрактивни рецепти младог Страхиње Савића, чије би разноврсне укусне делиције, увек савршено декорисане и презентоване, привукле и оне који не важе за сладокусце, за кратко време привукли су пажњу корисника друштвених мрежа, који од њега добијају савет шта да припреме за „опасно добар” оброк.
Strahinja Savic
Фото: Privatna arhiva

Страст према храни одувек је била пристуна у његовом животу, па је, како нам открива, од малих ногу волео да помаже родитељима у кухињи.

– Прво самостално јело направио сам у првој години средње школе. Било је поприлично неслано, али од тада трају моје усавршавање и потрага за новим укусима. Може се рећи да сам кување подигао на виши ниво када сам се уписао на факултет. Као студент прехрамбене технологије на Пољопривредном факултету дубоко сам се заинтересовао за проучавање хране, као и свих процеса који се одвијају приликом њене прераде –  објашњава Страхиња Савић, којег на Инстаграму и Тик-Току прати више од 43.400 људи. Одлучио је да знање стечено на факултету имплементира у кухињи и подели своје рецепте са другима. – Осим тога, фуд-блог ми омогућава повезивање са људима из своје бранше, као и размену идеја и искустава. Желим да поделим знање и креативност са публиком, али и да свакодневно учим и напредујем – каже Страја, како се и потписује на друштвеним мрежама.

Радним данима се труди да припрема брзе али здраве оброке, па се тако на његовој трпези најчешће нађе гриловано поврће комбиновано с разним врстама поврћа, што неретко сервира као прилог уз месо или рибу.      – Углавном су то филети рибе, јер ми они омогућавају брзу припрему. Уколико припремам месо, то је углавном пилећи филе. Такође волим да спремам разне пасте и јела са пиринчем, онда имам пуно простора за импровизацију и испробавање нових укуса. Пасту или рижото стварно можете припремити на безброј начина – истиче млади фуд-блогер уз напомену да је викенд посвећен породици, па тада сви заједно припремају ручак.

Велики је гурман, па му је, каже, тешко да издвоји омиљено јело, али тренутно му је на списку најдражих грчка мусака.

Како је започео снимање серијала са рецептима из грчке кухиње, често у кухињи припрема специјалитете из те земље. Управо један такав постигао је најбољи успех на његовим профилима, па је за читаоце „Дневниковог” Недељног ручка припремио рецепт за цацики.

 

Фото: Privatna arhiva

Цацики

2 краставца

150 г грчког јогурта

2 чена белог лука

1 кашика лимуновог сока

1/2 везе свеже мирођије

со (по укусу)

маслиново уље (по укусу)

 

Краставац ољуштити и изрендати. Посолити па сачекати да со извуче воду из краставца. За то време ситно исецкати бели лук и мирођију. Када је краставац пустио воду, треба га добро исцедити. Након тога сјединити све састојке, ставити фолију преко па оставити да одстоји неколико сати у фрижидеру како би цацики добио одговарајућу текстуру.

 

EUR/RSD 117.0698
Најновије вести