Желите да направите БРЗ и УКУСАН РУЧАК? НЕСПРЕТНА ДОМАЋИЦА има предлог! Фуд - блогерка Александра Цветановић открива занимљив РЕЦЕПТ

Да је једноставност кључ среће, на својим друштвеним мрежама изнова доказује Александра Цветановић, фуд-блогерка позната под именом Неспретна Домаћица, која својим рецептима и укусним ђаконијама окупља велики број људи.
Aleksandra Cvetanović
Фото: Privatna arhiva

У примамљивим рецептима, који су увек презентовани тако да би натерали и оне који не знају да кувају да се упусте у занимљиву гастроавантуру, Александра промовише здраву и укусну храну, коју и сама припрема за своју породицу. Кроз низ рецепата који су здрави, лаки за припрему и приступачни, жели да помогне пратиоцима да припремају дневне оброке и даје корисне предлоге за готово сваки дан.

– Све је почело спонтано, почетком 2020. године, чини ми се да су нас услови у којима смо живели у том периоду приморали да сви мало више уживамо у храни, а и да се похвалимо својим малим ремек-делима. На сву срећу, мени је некако ишло од руке уживање у храни. Припрема је испрва била неспретно, али, коме није? – казала је искрено за „Дневников” Недељни ручак Александра Цветановић.

Већина њених пратилаца воли да сачува и испроба рецепте који су једноставни и брзо се припремају.

– Чини се да с лакоћом препознају праве рецепте, за храну сачињену с љубављу и за право уживање у оброцима – објаснила је Неспретна Домаћица. – Ја најчешће спремам пиринач са месом и поврћем, то ми је омиљен оброк. Експериментишем са зачинима и увек се изненадим сваком новом верзијом.

За читаоце нашег листа припремила је рецепт који је изазвао велику пажњу на њеним друштвеним мрежама – печене паприке са сиром, рекло би се, управо због лакоће и брзине припреме, посебно током летњих дана.

В. Б.

 

Паприке филоване сиром
 
Фото: Privatna arhiva

10 мањих свежих паприка

500 г ситног зрнастог сира

2 јајета

100 г качкаваља

5 кашика гриза

2 кашике маслиновог уља

 

Очистити паприке, а након тога припремити фил тако што се у сир додају јаја, изрендани качкаваљ, гриз и маслиново уље. Све добро сјединити и пунити паприке, које је потребно ређати у уљем подмазани плех (по жељи, паприке можете тада премазати са још мало уља и посолити). Пећи у загрејаној рерни око 30 минута, на 200 степени.

Ове паприке су изузетно укусне када су топле, али и када су хладне, када их извадите из фрижидера дан касније. Али, немојте ми веровати на реч, испробајте рецепт.

 

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести