РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: глумац СЛОБОДАН СТЕФАНОВИЋ открива како да направите НАЈУКУСНИЈИ РОГАЧ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА

Познати глумац Слободан Стефановић, осим љубави и талента према глуми, са својом публиком пре неколико година поделио је и своју страст према кухињи, и то путем Инстаграм профила „Гастроглумац”, на којем готово свакодневно мами пратиоце најразличитијим рецептима, који су увек савршено презентовани.
Slobodan Stefanovic
Фото: Promo K1/TVDR

У улогу фуд-блогера ушао је сасвим случајно, у време када је било популарно да се храна коју једемо фотографише, а потом и објави на Инстаграму. „Људима се то свидело, па сам све естетски и концептуално уозбиљио. Тако је настао бренд ’Гастроглумац’, који је утицао на стварање моје каријере ТВ кувара и водитеља са скоро 650 различитих емисија о храни”, открива за „Дневников” Недељни ручак Слободан Стефановић, који је и раније говорио за наш лист о томе како кување посматра као врсту уметности. Како је рекао, уметници не могу да се базирају само на једној врсти уметности, па је тако пожелео да креативност у себи испољи и кроз храну.

Слободан проналази различите рецепте, а неретко их прилагођава сопственим потребама и жељама, или од њих прави необичне варијације. Неретко, такође, од добро познатих рецепата воли да креира и здравију верзију. Како нам је рекао, и сам код куће припрема све оно што пропагира. „Припремам брзе, здравије и једноставне рецепте. Мора да буде укусно и мора да изгледа неодољиво”, истиче познати глумац и у шали додаје да ипак воли да једе све оно што није здраво. „Не бежим од слатког, масног, брзе хране. Док је умерено, одлично је”, каже аутор Инстаграм профила „Гастроглумац”, који је за наше читаоце припремио занимљив рецепт − рогач колач са јабукама.

 

Рогач колач са јабукама
Фото: Privatna arhiva

кора:

4 јајета

2 кашике меда

150 г рогача

50 г било ког брашна

1 прашак за пециво

3 ољуштене и изрендане киселе јабуке

10 г цимета

100 мл маслиновог уља

 

прелив:

100 г чоколаде

30 г кокосовог уља

 

Све састојке помешајте, излијте у калуп обложен пек-папиром и пеците 20 минута на 180 степени. Када се испече, избоцкајте колач виљушком и прелијте чоколадом коју сте отопили са кокосовим уљем. Савет: ако хоћете здравији колач, ставите 130 г рогача, избаците брашно и ставите 50 мл уља. Уместо меда ставите стевију, а одгоре прелијте отопљену чоколаду без шећера.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести