Принц Хари се полако опрашта од краљевских дужности

ЛОНДОН: Британски принц Хари, учествоваће данас у шкотској престоници Единбургу, на конференцији посвећеној туризму, што ће бити једно од последњих Харијевих учешћа у јавним пословима британске краљевске породице.
hari, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File)

Принц Хари и његова супруга, Американка Меган, војвода и војвоткиња од Сасекса, у јануару су најавили да ће престати да обављају своје дужности као чланови краљевске породице и да ће више времена проводити у САД с циљем да се финансијски осамостале.

Хари и Меган ће званично крајем марта престати да обављају своје краљевске обавезе.

Краљевски пар је са сином Арчијем био неколико недеља у Канади, али неки британски медији су јавили да се принц Хари јуче вратио у Велику Британију.

Предвиђено је, пише Ројтерс, да британски принц у петак посети студио у Аби Роуду, у којем су Битлси снимили 11 од укупно 13 својих албума.

Ту је планиран и сусрет са певачем Бон Џовијем и хором Инвиктус Гејмс, који заједно снимају сингл у добротворне сврхе.

Харијевом доласку у Британију претходили су прошлонедељни медијски написи о разговорима који је пар водио са члановима краљевске породице о свом будућем статусу и најавама да млади пар више неће да користи краљевске симболе и титуле у јавности.

Ројтерс извештава да је Хари изразио жаљење што је "... присиљен да се одрекне својих краљевских обавеза", али да је то једина могућност да он његова супруга, америчка глумица, потраже самосталност без непркидне медијске пажње.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести