Снимљен филм о Индији Оксенберг

У Америци је представљен ТВ филм „NXIVM секта: Ноћна мора мајке”, о агонији коју је кћерка Катарине Оксенберг, Индија Оксенберг, преживела у истоименој секти.
indija oksenberg
Фото: Youtube Printscreen

Индија је, преноси „Фокс њуз”, држана буквално као робиња и дневно јој је дозвољавано да унесе свега 500 калорија, четири пута мање него што је одраслој особи потребно да преживи. Филм је адаптација књиге Катарине Оксенберг, „Заточена”.

Оснивач секте Кит Ранијер проглашен је кривим, као и глумица Алисон Мек из серије „Смолвил”, која је била његова десна рука. Ранијер је држао „робове”, међу којима је Мекова била главна, и она је била задужена за регрутацију девојака у секти, које би са њим ступале у интимне односе.

У оптужници за трафикинг наводи се да је Мекова иницирала и надгледала жигосање интимних делова тела девојака, које је затим терала на односе са оснивачем секте. Мекова је и уцењивала жртве, тако што би их приморала да позирају голе за изузетно експлицитне фотографије, а затим им претила да ће те слике објавити.

Глумица је ухапшена и оптужена за трафикинг и изнуду, због чега јој прети до 40 година робије. И њој, и Ранијеру казна ће бити изречена у октобру.

EUR/RSD 117.5944
Најновије вести