Стилисткиња Кристина Беквалац припрема дигиталну ревију 

Позната модна стилисткиња Кристина Беквалац сматра да су дигиталне технологије услед пандемије коронавируса отвориле пут ка новом начину рада и представљању моде.
Инстаграм Кристина Беквалац признала да јој је недостајао шопинг током ванредног стања
Фото: Инстаграм/Кристина Беквалац признала да јој је недостајао шопинг током ванредног стања

Будући да је, како нам је рекла, по природи лења, одлучила је да дигиталне ревије, које су се појавиле као начин презентовања моде, буду начин да себе натера и направи нову колекцију, јер онда неће морати да дочекује госте и организује цео процес.

– Многи људи воле ревије, јер се тако зближавају. Мени то уопште није интересантно, ја бих волела да своју нову колекцију, коју ћу, надам се, ускоро урадити, представим на дигиталан начин. То ми је инспиративно и мислим да је то неки нови начин рада –  рекла је за „Дневник“ стилисткиња Кристина Беквалац, која је била једна од говорница на недавно одржаном панелу о томе како ће изгледати шопинг након пандемије коронавируса, који је у оквиру ванредног издања „Serbia Fashion Week“-а одржан у тржном-центру „Променада“.

Будући да је у дискусији било речи и о томе колико смо се сви окренули онлајн куповини Кристина нам је открила да и сама користи тај вид шопинга, али само за неке основне ствари.

Фото: С. Алексић/Кристина Беквалац говорила о модној индустрији у оквиру Српске недеље моде

– Не можеш онлајн да поручиш нешто што мораш да пробаш. Мислим да то не може да заживи уопште јер онда неће постојати радње у којима се излажу комади. Јако је битно када си дизајнер да упознаш свог клијента и да се конектујете, посебно по мери израђену гардеробу – објашњава Кристина и додаје да модни свет не може да функционише на онлајн куповини.

Приметила је и да су Новосађани били добро стилизовани током ванредног стања, јер како каже, сви смо се припремали и бринули о томе како ћемо изгледати тих неколико сати колико смо могли да проводимо ван домова. Кроз смех нам је признала да је током ванредног стања чекала и да јој је фалило све оно што никада у животу није радила. По природи је, каже, позитивна, па сматра да ће нам пандемија коронавируса ипак свима нешто добро донети.

– Не драмим превише, трудим се да будем друштвено-одговорна, да поштујем правила које држава налаже и то је то – истиче Беквалчева. – Сигурно да осетим рупу у послу. Бавим се стајлингом, а будући да нема толико снимања и догађаја за које сређујем јавне личности и посао се смањио, али сналазим се као и сви. Верујем да ово неће довека трајати. Не треба причати о овоме као о трајном стању, али сам сигурна да је ово један период који сигурно може нешто корисно да нам донесе, јер желим тако да размишљам. 

Владимир Бијелић 

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести