16 ИЗВОЂАЧА СЕ БОРИ ЗА МАЛМЕ Жељко Јоксимовић отворио финале "Песме за Евровизију"

БЕОГРАД: Финале "Песме за Евровизију" почело је вечерас у студију у Кошутњаку где се, у директном преносу Радио-телевизије Србије, 16 извођача такмичи за место представника Србије у мају на "Еуросонгу" у Малмеу.
Youtube Printscreen/Radio televizija Srbije
Фото: Youtube Printscreen/Radio televizija Srbije

Част да отвори такмичење припало је поп певачу Жељку Јоксимовићу који је извео песму "Лане моје", са којом је пре 20 година заузео друго место на "Песми Евровизије" у Истамбулу.

Од такмичара прва је на реду Иви Лоренс са песмом "Дом", а о победнику ће одлучивати смс гласови гледалаца и стручни жири.

Наступају Џорџи са песмом "Луна парк", Бресквица са "Гнездом орловим", Теја Дора "Рамондом", Христина "Бедемом", Марко Мандић "Дном", М.ира "Перцепцијом" и Немања Радошевић са "Јутрима без тебе".

 

Милан Бујаковић пева песму "Моје - твоје", Кени није мртав "Дијаманти", Зорја "Лик у огледалу", Зејна "Најбоља", Констракта "Ново, боље", Бојана и Давид "Но Но Но", Лена Ковачевић "Зови ме Лена" и Душан Куртић "Због тебе живим".

Пре почетак програма, новинарима у бекстејџу Ковачевић је рекла да је "Песма за Евровизију" за извођаче "фантастична шанса" да певају и да се слави музика.

"Не размишљам о овој вечери као такмичењу, него да уживамо и да оно што Србија мисли да је најбоље за Србију треба да оде (у Малме)", навела је Ковачевић.

Џорџи је рекао да једва чека да изађе на позорницу, док је М:ИРА рекла пред наступ да је осећај феноменалан и да нема трему.

"Мислим да је моја песма јако квалитетна и добра, али никад се не знам. Јако ми је драго да сам део ове вечери", рекла је М:ИРА.

Финале воде, као и претходна два полуфинала, Славен Дошло и Драгана Косјерина, а у "зеленој соби" су међу такмичарима Кристина Раденковић и Стефан Поповић.

РТС свој део прихода од смс порука током сва три дана фестивала донирати Удружењу "Звончица" за помоћ деци оболелој од малигних и ретких болести.

 

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести