Амазон купује филмски студио МГМ за 9 милијарди долара?

ЊУЈОРК: Америчка компанија за е-трговину Амазон је у преговорима о куповини филмског студија МГМ за око 9,0 милијарди долара, објавио је њујоршки магазин Варајети.
Amazon
Фото: amazon.com

Технолошки див је наводно води преговоре о овом преузимању већ "неколико недеља", рекли су редакцији тог часописа извори из филмске индустрије, преноси Бизнис Инсајдер.

Вредност потенцијалног споразума би, према њховим речима, могла да се креће yу распону између седам и 10 милијарди долара.

Према писању Варајетија, „посао ће организовати Мајк Хопкинс, виши потпредседник Амазон Студија и Прајм Видеа, директно са председником одбора МГМ-а Кевином Улрихом, чији је инвестициони фонд Анкориџ Кепитал главни акционар МГМ-а“.

Евентуална продаја МГМ-а Амазону могла би да буде знак да технолошка компанија креће у ширење своје Амазон Прајм стриминг понуде која би обухватила широк спектар садржаја МГМ-а, укључујући франшизе "Џејмс Бонд", Хобит и Пинк Пантер.

Стриминг сервис Амазона је прошлог месеца премашио 200 милиона Прајм корисника широм света, од којих је 175 милиона у последњих годину дана стримовало садржаје Прајм Видеа, према речима главног извршног директора Амазона Џефа Безоса.

МГМ Холдингс размишља о потенцијалној продаји од децембра прошле године, наводи Варајети и додаје да је у то време компанија имала тржишну вредност од 5,5 милијарди долара.

У трци за куповину МГМ-а су такође и ВиакомЦБС и Сони Пикчерс Ентертејнмент.

Представници Амазона и МГМ-а нису одговорили на захтев Инсајдера за коментаром.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести