Друга шанса: Морган Чејс запошљава бивше осуђенике

ЧИКАГО: Америчка инвестициона банка "Џеј-Пи Морган Чејс" покренула је у Чикагу, веровали или не, иницијативу за запошљавање особа са криминалном прошлошћу, у настојању да бившим преступницима пружи другу шансу.
Čikago  Foto flickr.com
Фото: Чикаго Foto flickr.com

Највећа америчка банка по обиму депозита удружила се са неколико непрофитних чикашких организација како би обучавала и регрутовала кандидате који вероватно ни у сну нису помишљали на посао у банкарству, сматрајући да због свог криминалног досијеа неће моћи да раде у финансијским институцијама, пише лист "Чикаго трибјун".

Ова иницијатива, која би могла да се прошири и на друге градове, део је настојања банке "Морган Чејс" да се позабави високом стопом незапослености међу појединцима са криминалним досијеом.

Компаније из других области, као на пример у сектору здравствене заштите, такође су отвориле врата бившим осуђеницима, међу којима је стопа незапослености 27 одсто.

Извршни директор "Џеј-Пи Морган Чејса" Џејми Дајмон је изјавио да се предузећа морају активирати како би се економске могућности прошириле на што већи број људи.

Ова иницијатива је покренута годину и по дана након што је та банка из својих пријава за посао избацила квадратић у којем кандидати морају да наведу да ли имају кривични досије, додаје се у тексту.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести