Глумци из филма "Зараза" снимили видео о корона вирусу

ЛОС АНЂЕЛЕС: Перите руке као да вам живот од тога зависи, поручили су у специјалном видеу главни глумци филма "Зараза" који је у режији Стивена Содерберга 2011. године упозорио свет на језиву пандемију вирусом случну овој данашњој.
e
Фото: Youtube Printscreen

Кејт Винслет, Мет Дејмон, Лоренс Фишберн и Џенифер Или појављују се у главним улогама филма "Зараза", а сада су се заједно са Содербергом и сценаристом Скотом Бернсом удружили с научницима из Школе јавног здравља при Универзитету Корнел да би у јавности популарисали информације о корона вирусу засноване на научним открићима у вези са пандемијом.

Намера глумаца била је да клиповима подрже мере сузбијања пандемије, праксе држања одстојања, објасне недоумице око вакцина и упуте на ставове стручњака, преносе медији.

Глумица Кејт Винслет, која у “Зарази” игра епидемиолога, поручује да је припремајући улогу провела доста времена с правим епидемиолозима.

"Најважније што сам научила било је да перемо руке, као да нам живот од тога зависи. Урадите то да бисте заштитили себе или особе око вас", поручује Кејт Винслет.

Њен колега Мет Дејмон у свом видеу подсећа да су стручњаци категорични у постављању дистанце међу људима као једне од превентивних мера против заразе.

Глумац Лоренс Фишберн, који је такође играо доктора у “Зарази”, подсетио је на раније епидемије малих богиња и других обољења после којих су људи мењали начин живота.

А Џенифер Или, која је "Зарази" играла научницу која открива вакцину, поручује да сви морају бити ту једни за друге.

 

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести