Глумица тврди да ју је Џефри Раш сексуално узнемиравао

СИДНЕЈ: Глумица Ерин Џин Норвил у уторак је на суду изјавила да је аустралијски оскаровац Џефри Раш намерно додиривао по грудима током сцене у једној представи у тренутку када она глуми мртву девојку.
r
Фото: Youtube Printscreen

Суђење је покренуто на основу оптужнице за клевету коју је Раш покренуо против листа "Дејли Телеграф" због чланака објављених у новембру у којима је 67-годишњи глумац оптужен да се неприкладно понашао према колегиници Норвил током представе "Краљ Лир".

Раш је те оптужбе одбацио и пожалио се да је у медијима представљен као перверзњак и сексуални предатор, преноси АП.

Како агенција наводи, Норвил никада раније није јавно говорила за поменути лист до објављивања тих чланака, а прве јавне оптужбе против аустралијског глумца је изнела у данашњем сведочењу пред судом.

Норвил је навела да се неприкладно додиривање догађало више пута, а да је почело од лица и врата а наставило се с грудима, због чега је констатовала: "Није могло да буде случајно јер је било полако и уз притискање".

Током емотивног сведочења које је Раш изнео прошле недеље, он је негирао тврдње глумице и рекао је да је у сцени у којој умире јунакиња коју Норвил игра, замишљао да је она његова "сопствена ћерка из стварног живота коју је ударио аутобус на улици у којој живимо".

Прослављени глумац Оскара је добио 1996. године за улогу у филму "Сјај", за исту награду номинован је захваљујући улогама у филмовима "Заљубљени Шекспир" и "Краљев говор", а познат је и као капетан Хектор Барбоса из "Пирата са Кариба".

EUR/RSD 117.0621
Најновије вести