ИСИДОРА СИМИЈОНОВИЋ И ЈАДРАН МАЛКОВИЧ ОТКРИВАЈУ СВЕ О ДРУГОЈ СЕЗОНИ „АЗБУКЕ НАШЕГ ЖИВОТА” Ана и Урош доведени до граница издржљивости

Хит-серија „Азбука нашег живота”, креаторке и редитељке Јелене Бајић Јочић, се 4. јануара враћа пред гледаоце другом сезоном на Суперстар ТВ, где ће премијерно бити емитовано нових 11 епизода радним данима од 21 час, а њено приказивање очекује се ускоро и на Првој телевизији.
Contrast Studios/Исидора и Јадран у серији „Азбука нашег живота”
Фото: Contrast Studios/Исидора и Јадран у серији „Азбука нашег живота”

У даљем расплету ове модерне бајке, која је реализована у сарадњи продукцијске куће „Contrast Studios” и „Телекома Србија”, пратићемо судбине главних јунака, а међу њима и Урошеву и Анину, које тумаче Јадран Малкович и Исидора Симијоновић. У другој сезони серије Ана и Урош постају родитељи, што ће на известан начин представљати изазов за обоје. Урош није више млад, а Ана спознаје нови облик сопственог живота. У заједничком интервјуу за Дневников ТВ магазин глумачки пар Исидора Симијоновић и Јадран Малкович откривају где то затичемо њихове јунаке у наставку ове породичне серије, која је побрала све симпатије и шта то ново сазнајемо о њима у другој сезони.

Исидора: Уроша и Ану затичемо у тренутку када добијају дете. Њихов свет окреће се наглавачке. Уроша затичу и велики пословни изазови. Они као свежа породица морају да нађу начине да се са тим носе. Њихови карактери и њихов однос су на тесту. Ту су и односи са Урошевом женом и децом из првог брака, као и неки нови ликови који доносе неке нове заплете. У сваком случају, врло узбудљиве и емотивне ситуације их очекују.

Јадран: Откривамо како то изгледа када се афера претвори у озбиљну везу. Како изгледа када свакодневица преузме примат и, наравно,  када стигне беба у њихове животе.

Како ће те новонастале животне околности у којима ћемо их затећи утицати на њихов однос, али и личности?

Јадран: Довешће их до граница издржљивости, где ће све висити о концу, појединачно, али и као заједницу, тј. породицу.

Исидора: Видећете. Оно што мислим да је веома важно је то што се у нашој серији мајчинство сагледава из различитих углова. Не само оног романтичног и идеалног, већ смо се бавили и различитим изазовима које оно носи. Од физичког бола, исцрпљености, неспавања до осећања немоћи и преплављености с којима се мајка некад суочава. Такође, тај осећај да губи себе и да не зна колико ће јој времена требати да се осети као да поново има контролу над својим животом. Она је лик којој је та контрола, као и каријера и посао, била окосница живота и идентитета тако да је за њу ово специфичан изазов кроз који пролази и кроз који се трансформише као особа, па тако и њен однос са Урошем.

Исидора, то је први пут да играте мајку у каријери, а, будући да сте врло млади, колико је тешко било пробудити у себи тај мајчински инстинкт за потребе даљег развоја лика у другој сезони?

Исидора: Да, први пут. Није било једноставно и имала сам трему. Зато сам баш темељно приступила свему томе. Некада играмо ликове или околности које нам нису из искуства познате. Ту је, наравно машта, она на коју се ослањамо, али машта најбоље функционише када се прикупи што више информација. Тако да сам слушала различита искуства, запиткивала сам жене око себе које су кроз мајчинство прошле или пролазе да ми што детаљније представе своје искуство. Такође, велики ослонац ми је била редитељка Јелена Бајић Јочић у коју имам много поверења.

Фото: Contrast Studios/Исидора Симијоновић и Јадран Малкович

Јесу ли последице одлука које је Урош доносио у првој сезони биле својеврсна лекција за вас приватно, иако му, како сте и сами истицали, нисте толико слични?

Јадран: Нису. Те веће одлуке које је доносио Урош ја у свом животу нисам морао да донесем, па самим тим ни да живим са последицама истих.  

Колико је копање по себи, зарад ове улоге, било болно, будући да је серија врло животна и реална и отвара простора за лична пропитивања сваког гледаоца?

Јадран: Не бих искористио реч  „болно”. Постојали су периоди када је било напорно или нелагодно. И у току снимања, а и неки период након завршетка. Чини ми се више након завршетка снимања… Верујем да ће се бар неки број гледалаца преиспитивати, јер ми је много њих писало или рекло уживо да су се препознали, да су били или још увек јесу Урош, Ана, Весна…

Исидора: Имала сам велико саосећање за Ану. Иако смо нас две различите у многим стварима. Некада и сама немам стрпљења за себе и перфекциониста сам. Радећи на овој сезони размишљала сам о томе колико некада очекујем од себе превише и колико је важно да себи дамо времена и простора онолико колико нам је потребно у свакој фази живота.

Јадране, редитељка и креаторка серије Јелена Бајић Јочић најавила је да је једна од кључних порука друге сезоне та да блискост и пријатељство између Весне и Уроша никада нису изгубљени. Хоће ли публика имати прилику да навија за њихово помирење?

Јадран: Публика увек може да навија за њихово помирење, а да ли ће се и када то десити, видећемо!  

Исидора, серија је у првој сезони била смештена у једном, наизглед, савршеном миљеу. Мислите ли да је успела да загребе испод површине све те лажне животе које, чини се, у глобалу, данашње друштво живи?

Исидора: Јесте. Ми живимо у времену самопромоције. Свако има свој излог. Природно је да свако жели да његов излог изгледа што боље.  Наравно, нема радње без магацина и подрума. Тако и сваки човек и свачији живот има лице и наличје. Ми смо се овде бавили оним што је иза и оним што је испод те фасаде.  То нас и чини људима, уосталом.

Чиме ће нас то „Азбука нашег живота” овога пута угрејати током предстојећих хладних дана и хоће ли поново окупити породице за празнике, будући да је на програму од 3. јануара?

Исидора: Сигурна сам да хоће. Друга сезона одвија се баш у овом периоду године и серија је обојена зимом и празничном атмосфером. Мислим да ће то гледаоцима пријати. Као и прва сезона, и ова обилује животним, истинитим и емотивним односима и ситуацијама, што публика ове серије већ добро зна и очекује, тако да мислим да неће бити разочарани. Напротив!

Јадран: Подршком, пружањем нових прилика, стварањем нових пријатељстава, обнављањем старих.

Које је странице азбуке вашег живота ова серија отворила?

Јадран: То да ме на улици, па чак и у кући, зову Урош (смех).

Исидора: За мене је рад на овој серији веома топло искуство. У тој екипи и међу тим сарадницима осећам се добро, подржано и инспирисано. И увек бих јој се радо вратила.

Владимир Бијелић

фото: Contrast Studios

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести