Јесења програмска шема РТВ-а: С осмехом у нову сезону

Мање контаката – више квалитетног програма, мото је јесење програмске шеме Радио-телевизије Војводине која је почела ове недеље на седам медијских платформи – два телевизијска, четири радијска канала и интернет портала ртв.рс, на чак шеснаест језика.
е
Фото: Р. Хаџић

Значајан део програма биће посвећен актуелностима о пандемији вируса ковид-19, а у припреми је и пројекат за учење на даљину на језицима националних заједница, најављују из продукције РТВ.

На Првом програму телевизије ће се наћи емисије по којима је Радио-телевизија Војводине препознатљива – Разгледнице, Јутарњи програм, Бразде, Дневник, Мустре, Таблоид, Добро јутро Лењивци, Авантуре Банетове летеће гитаре, Дечији дневник, Арт-ерија и друге. Водитељке РТВ-а Марина Буљовчић, Ена Попов и Милица Ракановић најављују занимљиву сезону пуну изненађења која ће вратити осмехе гледаоцима упркос пандемији коронавируса. Од јесени нас очекује и богат и шаренолик филмски и серијски програм, документарни филмови и емисије у продукцији РТВ-а, као и бројни пројекти независних продукција. Од 12. октобра, понедељком од 21 сат биће емитована култна југословенска серија „Куда иду дивље свиње“.

Након летње паузе поново креће емисија „Прави угао“, ауторке Љубице Гојгић, која ће бити емитована у старом термину, од понедељка до четвртка после Дневника у 17 часова. „Сучељавање“ ће бити емитовано средом од 21 час, а „Пресија“, емисија коју води Зоран Пановић, биће емитована четвртком од 21 сат. Емисија „Ино-стране“, која обрађује теме регионалне и спољне политике, биће емитована у новом термину – петком од 20.15. Што се тиче пољопривредних емисија, уз „Бразде“ и „Агромозаик“, биће враћена емисија „Агродневник“, радним данима у 15 сати.

„Спремамо више изненађења за љубитеље спорта, највише када је реч о директним преносима“, казала је Жељка Петровић, помоћница главног и одговорног уредника Првог програма телевизије. „Наш документарни програм има врло квалитетне емисије и наше колеге су вредно радиле овог лета и припремале премијере које следе од октобра, а новина из забавног програма је ауторска емисија Ксеније Јовановић која ће се емитовати недељом поподне, а бавиће се представљањем успешних личности, дакле, једна врста ТВ портрета,“ – закључила је Петровић.

Други програм телевизије, поред традиционалних формата на језицима националних заједница – „Добро вече Војводино“, „Палета“, „Породични магазин“ и др, биће богатији за играну серију „Удаваче“ на мађарском језику, која почиње да се емитује од 10. октобра, суботом од 22 сата, а репризно недељом од 9.40 на РТВ2. У плану је превођење серије, те ће та, веома популарна серија, бити доступна и на српском језику.

Главни и одговорни уредник Другог програма телевизије, Мирко Кањух о јесењој шеми каже: „Радимо пуним капацитетом уз све мере предострожности и радимо тако да нема смањења програмских садржаја када је реч о програмима на језицима националних заједница“.

„Надам се да ни у овој јесењој шеми нећемо разочарати своје верне слушаоце, који ће моћи и даље да прате наш јутарњи програм „На три воде“, који реализујемо са Радио Београдом 2, дописништвом Радио Београда из Ниша, радиом Републике Српске, Грачанице и Каменица са Косова,“ – рекла је Милада Поповић, главна и одговорна уредница Првог програма радија и додала да ће у оквиру преподневног програма бити враћена рубрика „Сектор плус“.

Што се поподневног програма тиче, биће емитоване емисије „Абакус“, која је посвећена младима и науци, „Жена у кутији“, која обрађује живот жена из свих аспеката, „Бизнис и запошљавање“, „Агроаргументи“, „У добром друштву“ и емисија посвећена туризму „Пета страна света“. Ноћни програм ће обиловати музичким емисијама, док ће викендом бити емитован дечији и драмски програм.

Други програм радија започиње сезону у пуном обиму, а слушаоци ће имати прилику да поново чују емисије „Објектив“, „Заједно“, магазин „Дуга“, „Хоризонт“ и др. „Што се тиче нашег програма, ми се и даље фокусирамо на информативне емисије, имамо пет Дневника дневно, од 7, 12, 15, 18.30, 21.30 сати“ – казао је Андраш Густоњ, главни и одговорни уредник Другог програма радија и додао да је већина емисија доступна и на сајту ртв.рс у одељку Одложено слушање. 

Трећи програм радија емитује се на четрнаест језика националних заједница. Од понедељка поново почиње емитовање програма у пуном обиму: „ Емисија „Дечији кутак“ на словачком језику почиње поново са емитовањем, затим, „Аспекти“, док се уводе две музичке емисије на русинском језику. Суботом увече биће уведена емисија на румунском под називом „Млади о младима,“ - рекао је Војин Поповић, главни и одговорни уредник Трећег програма радија.

Омладински интернет „О“ радио постао је препознатљив по пажљиво одабраној жанровски разноликој музици, интересантним тематским репортажама, које су намењене млађој популацији, иако су интересантне и ширем аудиторијуму. „О“ радио можете пратити на сајту орадио.рс, било уживо, било путем подкаста.

„Ми ћемо се ове јесени трудити да задовољимо све потребе наше публике, иако у нешто промењеном саставу. Даћемо све од себе да оправдамо поверење које смо стекли у нашој циљној групи и да и даље задовољимо  све задатке које као јавни сервис треба да испунимо,“ – закључила је Клара Крањц, главна и одговорна уредница интернет „О“ радија.

С. М.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести