Концерт Јосипе Лисац 14. маја у Комбанк дворани

БЕОГРАД: Хрватска певачица Јосипа Лисац одржаће концерт 14. маја у Комбанк дворани, саопштили су данас организатори догађаја.
josipa lisac
Фото: Tanjug (Milica Nikolić)

Према речима организатора, овом приликом ће се београдска публика подсетити на антологијски значај дебитанстког албума ове певачице ("Дневник једне љубави"), на којем су забележене незаборавне нумере попут "О једној младости", "Срела сам се с њим" и "Лежај од суза".

Поред тога, биће изведене и песме које су јој утемељиле позиције на регионалној сцени - "Гђе Дунав љуби небо", "Магла", "Хир, хир, хир", "Данас сам луда" и многе друге.

Лисац у Комбанк дворани наступа пет месеци након распродатог децембарског концерта у загребачком Лисинском.

Овим концертом Лисац је обележила 30 година од смрти свог партнера и аутора кључних нумера у својој каријери, Карла Метикоша.

Певачица истиче да су те незаборавне песме "њихова деца".

"Карлова смрт се догодила 10. децембра 1991. године, али је он мени оставио огромну музичку баштину. Ја је и данас промовишем, настављам, живим, не дам", наводи Лисац.

О периоду пандемије она каже да је "сјајно поднела самоизолацију."

"Волим да будем сама са собом у друштву, па ми то некако није тешко пало. Ја, заправо, и живим у самоизолацији. Имам много пријатеља, нисам недруштвена, али кад сам код куће, то су ми тренуци одмора", наводи Лисац.

За дочек православне Нове године, 13. јануара, Јосипа Лисац је наступила у новосадској Синагоги на концерту који је распродат за неколико часова.

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести