ОкоТВоко: Дарија

Најтражаније име на српском Гуглу ових дана је др Дарија Кисић Тепавчевић.
aleksandar filipovic
Фото: Н. П.

Поједини фанови госпође тврде да су баш њој Милош Биковић и Бајага посветили песму „Дарја”, али није тако јер је то тема за филм. Међутим, ова теза се одлично римује са актуелном ситуацијом.

Једна дама с Фејсбука је нудила сто евра да јој неко открије шта је докторка у хороскопу. Не требају паре, дајем  одговор бесплатно и хуманитарно. Докторка је типична лавица, 1975. годиште. Погледајте само њену професионалну биографиу и покушајте прочитати само наслове стотину научних радова које је урадила али авај, замерено јој је што има беспрекорну фризуру иако су фризерски салони затворени. Циници заборављају да свака вешта дама може и сама да се фенира. Али моја фризерка тврди да ту косу треба још и блајхати што захтева стручну руку и расправи никад краја.

Апсурдна је критика на рачун њеног деколтеа и начина облачења. По мени она се облачи конзервативно као да ће да наступи на неком фестивалу забаване музике из осамдесетих година. Она се облачи као Јасна Злокић, Сања Долежал или Неда Украден у најбољим данима. Код докторке Дарије је сакочић увек уклопљен са осталим одевним комбинацијама и то мени делује смирујуће кад слушам страшне вести. На мене је она деловала као бенседин јер је тако кул као да није запалила друштвене мреже. А шта очекивати од једне Сарајке и Херцеговке по пореклу. То су увек сталожене жене у ванредним ситуацијама. За све хејтере, њени су савети једноставни  - држите се физичке дистанце од два метра, идите у самоизолацију и обавезно перите руке. Од претераног карантина људи су почели да претерују па су је фановили прозвали нашом Мерлинком. Стално је замерају да је естрадна личност иако она ни једни свом излагањем није заслужила такву етикету. А шта је па и лоше у реч естрада ако се тај појам схвати на прави начин. Код нас је све естрада. Ето на пример др Предраг Кон је стриц Марка Кона нашег представника на „Евровизији” с песмом „Ципела” из далеке 2009. године. Професор Кон свира гитару и одлично изводи „О соле мио” и „Соњу”. Докторка Дарија, докторка Ивана Милошевић и доктор Предраг Кон постају наше епидемиолошке медијске „Хуррицане”.

Данас свако себи дозвољава да има мишљење а мало компетенције, знања, информисаности и животног искуства. Критикују се Јована Јанковић и Наташа Миљковић без основа на Твитеру, а имају сјајне каријере. Масовно се претило и глумцу Милошу Тимотијевићу због геј сцена које је има у серији „Јужни ветар” као да му није посао да буде глумац и да има различите улоге. Мој пријатељ и сарадник психолог из Кикинде психолог Ненад Адамов тврди да је све ово тражење жртава и криваца који су на другој страни, а ја мислим да је у питању чиста завист према јавним личностима и докторкама које су сплетом околности постале део медијске звездане прашине. Различита надобудна мишљења данас има функцију тоалет папира. Потрошна су. Нажалост, епидемије је показала колико су неки постали лоши људи. Корона има шансе да се савлада и уз огромне жртве али зло које је контаминирано у људима, тешко. Јао нама кад све ово прође. Тешко да ће помоћи сви психолози, психотерапеути и психијатри које имамо. У појединице је усађена епидемија зависти, цинизма и примитивизма коју ће ретко ко моћи да победи.

Nenad Adamov
11.04.2020 • 16:12
Hvala na saradnji i pominjanju, bila mi je zadovoljstvo i čast
EUR/RSD 117.5944
Најновије вести