Сара Јо кума овогодишњег Београд Прајда

БЕОГРАД: Певачица Сара Јовановић, Сара Јо, прихватила је позив да буде кума предстојећег Београд Прајда, који ће се одржати 15. септембра, саопштили су организатори параде.
sara jo
Фото: Youtube Printscreen

Пресрећна сам и поносна што ми је припала част да понесем титулу куме Прајда. Ову прилику бих волела да искористим да вас позовем да у недељу, 15. септембра, заједно прошетамо Београдом како бисмо пружили подршку свима који се плаше да буду оно што јесу, рекла је Сара Јо.

Она је поручила да се не одричу себе и права да живе и воле као и сви остали и најавила да после шетње наступа заједно с Бојаном Вунтуришевић и Зое у парку Мањеж, саопштио је Београд Прајд.

Како се наводи, за куме Прајда традиционално се бирају жене, истакнуте личности из јавног живота, које су својим радом, борбом, солидарношћу и јавним заговарањем дале допринос побољшању положаја ЛГБТ+ особа.

Кума Прајда је неизоставни део сваког београдског Прајда и она ће се кратким говором обратити свим учесницима и учесницама шетње и званично проглашасити почетак шетње.

Такође, Сара ће након шетње наступати у Прајд Парку заједно с осталим перформерима који су подржали овогодишњи Прајд и ЛГБТ+ заједницу.

Сара Јовановић ће се ове године придружити свим женама које су понеле титулу куме Параде поноса, а то су: Биљана Србљановић, Мирјана Карановић, Јелена Карлеуша и Сузана Трнинић.

Титула куме нема рок трајања, кумство је за цео живот, посебно када је засновано на заједничким вредностима љубави, слободи, солидарности и равноправности, указују из Прајда.

Београд Прајд под слоганом #NeOdricemSe ће се одржати 15. септембра од 17, а Недеља поноса се одржава од 9. до 15. септембра.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести