Шта све треба урадити у кући пре него што стигне хладно време?

Нађите времена да затворите све пукотине на прозорима и зидовима, како би спечили пролазак хладног ваздуха у кућу, подсећа Кликс.
e
Фото: pixabay.com

Ако желите проверити да ли је ваш прозор добро затворен, упалите свећу и поставите је поред њега па сачекајте и видите да ли пламен дрхти. Уколико пламен није миран, то значи да је време да се позабавите са затварањем пукотина како не бисте имали проблема са великим рачунима за грејање и сличним трошковима.

Ако сте се већ позабавили прозорима, проверите да ли нешто у кући треба да се поправи или обоји.

Такве ствари се не раде зими, а одсуство високих температура јесен чини савршеним периодом године да завршите те ситне обавезе које увек остављате за неки други дан. Уколико планирате обојити или лакирати неки предмет у кући, најбоље је да то урадите док су температуре још увек угодне, јер зими нећете моћи отварати прозор кад год пожелите да излуфтирате стан.

Проверите радијаторе, пећ или камин, шта год имате у кући. Позовите оџачар да очисти ваш димњак, мајстора за радијаторе и пећ да провери да ли све функционише како треба. Исто важи и за бојлере и клима уређаје, сервисирајте их на време како би зиму дочекали спремни.

Улазни ходник обложите гуменим теписима како бисте спречили уништавање пода мокрим ципелама на којима је много блата и прљавштине. Исто урадите и у вашем аутомобилу.

Не заборавите уредити свој врт. Онај прибор који више нећете имати потребе користити до наредног пролећа очистите и вратите у полице, заврните све вентиле који пуштају доток воде у врт, покупите лишће и сав намештај који сте користили у башти. Исто важи и за роштиљ, сезона роштиљања је иза нас, тако да је време да га добро очистите и вратите у гаражу.

Напослетку, не заборавите урадити оно основно. Своје ормаре пресложите тако да вам је зимска одећа надохват руке, а летњу одложите на врхове полица где ће сачекати топлији период. Направите списак ствари које морате купити и опремите се како би што безбрижније провели зиму.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести