Староградски бисери, нови серијал од вечерас на ТВ Војводина

НОВИ САД: Серијал "Староградски бисери", за који су сценарио написали Катарина Тодоровић и Владимир Ђурић, почеће да се приказује од вечерас, сваког петка у 20 сати, на Првом програму ТВ Војводине, рекла је за Танјуг продуценткиња серијала Данка Милошевић.
RTV
Фото: RTV

Како је навела, серијал има 15 епизода у којима ће гледаоци чути 45 песама.

Приче о томе како су настале легендарне кафанске нумере испричаће глумци Драган Вујић Вујке и Иван Заблаћански.

Ђурић је пуне две године радио на овом серијалу, а трудио се, како каже, да пронађе приче о томе како су настајале легендарне кафанске нумере.

Често су те приче биле занимљивије чак и од самих песама. У питању је један пионирски рад, истраживање грађе која готово да не постоји у нашој етномузикологији. У серијалу ћемо укратко испричати неке од најзанимљивијих прича о песмама староградске музике, рекао је Ђурић.

Драган Вујић Вујке у серијалу игра власника кафане и великог љубитеља старе српске музике који барата чињеницама и зна много о ауторима и певачима који су градили историју овдашње музике.

Своје знање преноси конобару кога игра Иван Заблаћански.

Имао сам прилику да радим с младим глумцем Иваном Заблаћанским, који је син мог драгог, нажалост покојног, колеге Миленка. Мислим да смо направили добру хемију у кадру, у шта ће се уверити ТВ публика. Редитељ ми је дао потпуну слободу, што ме је подстакло да се препустим грађењу тог карактера. То је био добар и забаван посао. Радоваће ме ако будемо наставили рад на том занимљивом серијалу, рекао је Вујић.

EUR/RSD 117.5880
Најновије вести