Трећа сезона серије Дуг мору од 13. марта на каналу Суперстар ТВ

БЕОГРАД: Трећа сезона серије „Дуг мору“ гледаоцима доноси нове заплете и велике мистерије, а већ од 13. марта сваког радног дана на каналу Суперстар ТВ од 21 час враћамо се на чувену Фортицу и у новим епизодама пратимо даље заплете радње.
m
Фото: TAG media

У трећој сезони серије мистичне силе јачају и воде главну јунакињу Олгу ка откривању породичних тајни које крије полуострво Луштица.

Док њен отац Периша покушава да сазна шта се налази испод Фортице, Олгу истражује новинар Оскар који прати траг о смрти професора Гросмана. Нова сазнања пореметиће њену везу са Рњом. Након што трагична олуја погоди Луштицу, Олга ће од своје мајке Светлане добити огрлицу која ће је приближити откривању мистерија које окружују полуострво и његове ексцентричне становнике.

Друга сезона серије завршена је смрћу три јунака, а таман када су мештани помислили да су расветлили све несреће које су их задесиле, село на Луштици захватају нове немиле околности. И Анђа, коју тумачи Весна Тривалић, један је од добро познатих ликова који у трећој сезони, како је глумица најавила, полази „мало узбрдо”.

– Раније је било увек неке приче, драме, али је то она закитила смехом и имала неко сидро. Сад је и Анђа добила свој комад муке који ће делити са људима испред камере, па ће све то до публике доћи – најавила је у интервјуу за „Блиц” глумица Весна Тривалић током снимања нових епизода и истакла да постоји велико узбуђење у креирању лика попут Анђиног. – Ви снимате 12 епизода, распоредите се где се запетљавате, где падате, где се дижете и то уз помоћ свих јер то је тимски рад, нема соло игре. Е, онда на ту постављену прву базу, знају се односи. Свако зна ко шта игра и само се неке околности мењају, које промене ток и које неке друге ствари само појашњавају. Допало ми се, као глумици, да добијем неке отежане околности, које те повлаче назад, а које из чистог бића јунакиње које играм испадну нешто смешно. Анђа нешто не уме и не може, јер је просто такав карактер. Акценат ми је ипак можда највећи проблем. Доста ликова ће у трећој сезони откривати своје дугове из прошлости. Сада ће се то некако и дубље закувавати. Наравно, како већ и иде, тако ће и у животима ликова бити и духовитости, да би публика предахнула.

Фото: TAG media

Осим Весне Тривалић, на радост гледалаца, у овој мистерији са елементима драме и трилера, у новим епизодама први пут ћемо гледати и чувену Јелисавету Секу Саблић, која се овога пута нашла у сасвим другачијем лику од свега онога на шта је публика од ње навикла. Јелисавета је истакла да је пре глумачког ангажмана била гледалац серије и да јој је зато позив дошао као изненађење, али и велика радост.


Магични реализам стиже и до четврте сезоне

Продуценткиња и глумица Бојана Маљевић, која тумачи лик Светлане, навела је да на почетку рада на пројекту није било извесно да ли ће бити снимљено три епизоде, сезона или три сезоне.

– Захвална сам што је компанија „Телеком Србија” препознала квалитет и посебност овог пројекта. Тај наш магични реализам који не постоји ни у једној другој серији. Снимаћемо и четврту сезону и позвала бих све, који до сада нису, да погледају претходне сезоне и прате развој карактера, јер мислим да је то оно што привлачи гледаоце, које пре свега занима оно што је атрактивно изнутра – рекла је Бојана Маљевић медијима најављујући нове епизоде.


– Дуго нисам имала овакву улогу. Играм штригу, стару жену, заправо стару вештицу, а једном сам прочитала да су све старије жене заправо вештице и мислим да има неке истине у томе. Ово ми је било једно јако емотивно искуство, жанр је специфичан, колеге глумци су дивни и заиста сам уживала – истакла је Јелисавета Сека Саблић и за „Блиц” напоменула да је њена штрига ипак добра вештица. – Мислим да она покушава мало да усмери и спасе што се спасити може. Да подели правду, што је и најважније, јер ту има много лажи и неправде. Много је загађено то острво на којем се налазе јунаци, што је често у тим прелепим пределима где мислите да се стварно море додирује и спаја са небом. То је мали простор који се врло брзо загади. Моја штрига долази да то рашчисти, да подели правду и да сваком каже што је крив. Жели да рашчисти маглу и оно што је најважније она доноси ту неку болност живота и додир са смрћу - потпуно једну метафизику. Чула сам да су написали још епизода, па се стварно надам да ћу уживати у њима ако будем жива и здрава.

Сека је за потребе улоге вештице носила и специјалну перику, која јој је, како је истакла, веома помогла да уђе у свој лик и да буде права вештица са оног света - између неба и земље.

Фото: TAG media

Кроз причу која прати јунаке и њихов живот са кривицама које носе, гледаоце ће и даље, такође, водити добро позната глумачка екипа, коју чине Ана Лечић, Вуле Марковић, Драган Мићановић, Бојана Маљевић, Дубравка Дракић, Александар Раденковић, Нада Шаргин, Бранимир Поповић, а гледаћемо и Зорана Цвијановића, Петра Божовића и друге ликове.

Нове епизоде режирали су Милица Лее Филиповски и Леон Лучев, а сценарио за нове заплете јунака серије потписују Маријана Чулић Вићентић и Бојана Маљевић. Продуценти нове сезоне серије су продукцијска кућа „Monte Royal Pictures” и компанија „Телеком Србија”.

В. Бијелић

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести