Убер за три минута отпустио 3.500 радника

ТРСТ: Пандемије вируса Ковид-19 погодила је економски многе делатности, а данас је америчка међународна компанија УБЕР, која има мобилну апликацију путем које организује превоз путника, отпустила је 3.500 људи.
uber bandit com.au_.jpg
Фото: bandit.com.au

Ова вест, коју преноси портал “Europatoday” о смањењу радних места, сама по себи је тежак ударац за отпуштене, али још више је шокантна то што је компанија одлучила да то саопшти људима путем видео конференције. Порука запосленим да од данас више немају посао трајала само три минута .

"Наше пословање као приватних возача се преполовило. Све мање људи путује, наше услуге се све мање траже и морали смо да рационализујемо пословање, нема више довољно посла за све заполсене у УБЕРУ, па само одлучили да угасимо 3.500 радних места", рекао је Руфин Севало менаџер за услуге у Фениксу у Сједињеним Државама.

Портал вести Еуропатудеј, пренео је снимак обраћања жене која се заплакала док је читала поруку запосленима који остају без посла, али то није променило судбину ових људи.

Убер је основан у Сан Франциску 2013 године са идејом да се приватни возачи или обични људи повежу мобилном апликацијом и превозе путнике на жељену дестинацију, за врло кратко време просирио се на земље широм света.

Пробој УБЕРА на тржисте у многим земљама, као у Италији например, наишао је на отпор и протесте таксиста, који су у УБЕРУ видели нелојалну конкуренцију, али УБЕР је нашао своје место и упослио стотине хиљада људи.

Srpska zauvek
19.05.2020 • 09:21
Tu tzv. Firmi komplet zatvoriti.
EUR/RSD 117.5741
Најновије вести