“Жигосани у рекету” нова ТВ серија Драгана Бјелогрлића

БЕОГРАД: Прича о двојици некада нераздвојних пријатеља и саиграча у славном кошаркашком клубу, који је сада на рубу пропасти, а који ће њих двојицу спојити у покушају да га подигну из пепела, окосница је радње нове телевизијске серије, радног назива “Жигосани у рекету”, аутора Драгана Бјелогрлића.
Saša Lošić i Dragan Bjelogrlić na  snimanju TV serije “Žigosani u reketu” Foto: FoNet
Фото: Саша Лошић и Драган Бјелогрлић на снимању ТВ серије “Жигосани у рекету” Фото: ФоНет

Серија од 45 епизода биће емитована на јесен, снимање већ увелико траје на различитим локацијама, а медијске екипе имале су данас прилику да осете атмосферу на сету у Београду.

Главни јунаци серије су Србин и Хрват, које ће оживети Небојша Дугалић, као Воја, успешни кошаркашки менаџер који је изгубио срце и хрватски глумац Филип Шоваговић, као врхунски кошаркашки тренер који је изгубио породицу Крешо Ивановић.

Дубравка Мијатовић је у лику власнице галерије која је изгубила љубав, Александар Радојичић, као њен син, талентовани кошаркаш који је изгубио самопоуздање...

Ту су и прослављени сликар који је изгубио инспирацију (Жарко Лаушевић), уредник новина који је изгубио етику (Светозар Цветковић), остарели пуковник који не разговара са сином (Марко Николић), пензионисани грађевинац који сања Несврстане (Богдан Диклић), стари адвокат који сања монархију (Предраг Ејдус), музички продуцент (Жика Тодоровић), професор математике (Драган Мићановић), власница кафане (Весна Тривалић), доживотни економ клуба (Бода Нинковић)...

“Ради се о једној романтичној причи, о љубави, пријатељству, части и моралу, о неким заборављеним вредностима. О две генерације - једној рођеној између 60-их и 70-их и генерацији између 90-их и почетка новог века. Причи о кошарци, бренду по коме је простор где живимо познат у свету и причи о два града - Београду и Загребу”, каже аутор и продуцент Драган Бјелогрлић.

Прича је, каже, у његовој глави настала пре неколико година, а онда ју је “преузео” велики ауторски тим - копродуцент Томица Паликовић из Хрватске, креатор серије Марко Савић, писци Владимир Кецмановић, Саша Подгорелец, Антонио Габелић, Душан Булић, Марко Манојловић, Коста Пешевски и писац сарадник Ранко Божић.

Режију потписују Срђан Спасић и Данило Бећковић, а придружиће им се и Никола Ðуричко у свом редитељском дебију, додао је Бјелогрлић.

“Радимо са великом вером да упркос свему на овом простору, свим околностима објективним и наметнутим, постоје нормални људи, да они чине већину и она се њима обраћа. То су људи који зеле љубав, руку пријатељства, за разлику од оних, за које верујемо да су у мањни, а заробљени су у оковима мржње”, рекао је Бјелогрлић.

Главне јунаке, двојицу нераздвојних пријатеља и саиграча у КК Радник са Лиона, припаднике златне генерације кошарке из 80-их година, раздвојио је ратни вихор и свако је отишао на своју страну - да би се четврт века касније поново нашли и удружили напоре у покушају да обнове пријатељство, али и клуб.

“На том путу пред њима ће бити препреке, али ће они као два модерна ''Сизифа наших дана'' покушати да учине праву ствар и да дођу до циља. Ово је једна топла људска прича, какву је важно причати у свако време”, истакао је креатор серије Марко Савић.

Објашњава да је “Жигосани у рекету” за сада радни наслов, јер су “лајт мотив” друга шанса и искупљење, што их је подсетило да чувени филм “12 жигосаних” - људе са оне стране закона који други пут покушавају да учине неко добро дело.

Да је реч о серији која подсећа на прошла времена, када су се људи бавили спортом зато што су то заиста волели, истиче и један од главних глумаца Небојша Дугалић и додаје да прича и покушава да помири непомирљвиост та два времена. 

“Ово је прича о томе какви смо били кад смо били најбољи и да на темељу онога у чему и по чему смо најбољи, градимо блискост која нас је некада држала на окупу”, каже Дугалић.

Хрватски глумац Филип Шоваговић каже да му је главни изазов сама тема серије, спорт, јер се присетио његове младости и аматерског играња кошарке на терену КК тада Локомотиве, а данашње Цибоне.

“Ту сам стекао аматерска искуства и видео Дражена Петровића, Ацу Петровића, Мирка Новосела...који су долазили у слободно време и тада сам схватио да је спорт важна категорија. Мени је ово као повратак у детињство, када сам видео кошаркашку лопту на снимању био сам јако срећан”, поделио је Шоваговић са новинарима своје утиске са снимања.

Дурбавка Мијатовић каже да је одавно стигло време да заигра улогу маме, а да ју је овој серији привукло много тога - интимни осећај да можда може нешто да уради другачије него до сада, али и партнери, сама радња...

Музику за серију ради босански мужичар и фронтмен Плавог оркестра Саша Лошић Лоша, као и ЛП Дуо и Ања Ђорђевић.

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести