Бали се поново отвара за стране туристе из свих земаља

ЏАКАРТА: Директни међународни летови за индонежанско острво Бали обновљени су први пут у две године, пошто је Индонезија отворила ово одмаралиште за стране путнике из свих земаља, али обавезан карантин остаје на снази за све посетиоце.
bali
Фото: Stefan Martinov

Тамошњи званичници су у октобру саопштили да ће Бали дочекати стране посетиоце из 19 земаља које испуњавају критеријуме Светске здравствене организације у погледу контроле случајева ковида-19, преноси агенција АП.

Ипак, све до јучерашњег дана није било директних међународних летова за Бали када је авио-компанија "Гаруда Индонесиа" обавила такав први лет из Токија у последње две године.

Саопштено је да ће авио-компанија "Сингапур Ерлајнс" од 16. фебруара увести редовну директну руту до и из Денпасара на Балију.

Потпуно вакцинисани путници морају да буду у карантину пет дана у хотелу или на броду који има сертификат домаћег Министарства туризма, а путници који су примили једну дозу вакцине против ковда-19 морају у карантин седам дана.

Индонезија је у последња 24 сата пријавила 27.197 нових инфекција корона вирусом и 38 смртних случајева.

Од почетка пандемије у земљи је забележено више од 4,4 милиона случајева.

Пре пандемије, тачније 2019. године, аеродром на Балију је примао више од 200 међународних летова са најмање милион путника дневно.

Међутим, острво је затворено за међународне летове након што је ковид 2020. године погодио Индонезију, четврту најмногољуднију земљу на свету.

Туризам је главни извор прихода на Балију, који је дом за више од четири милиона људи.

Поновно отварање Балија за путнике из свих земаља помоћи ће јачању привреде острва које је тешко погођено пандемијом, изјавио је индонежански министар за поморске послове и инвестиције Лухут Бинсар Панџаитан, додајући да ће поновно отварање послужити као "проба".

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести