Фаучи: Да се размисли о обавезној вакцинацији за летове у САД

ВАШИНГТОН: Водећи амерички имунолог и главни медицински саветник Беле куће Ентони Фаучи изјавио је да би САД требало да размотре могућност обавезне вакцинације када су у питању домаћи летови.
Avion kompanije "Virdžin Atlantik" Foto: Virdžin Atlantik
Фото: Авион компаније "Вирџин Атлантик" Фото: Вирџин Атлантик

Фаучи верује да би таква обавеза можда могла да повећа вакцинациону стопу у држави и да пружи много јачу заштиту на летовима, где за сада важи савезно правило да старији од две године морају да носе маске.

Када начините вакцинацију обавезном, то је још један подстрек да се што више људи вакцинише. Ако желите то да урадите на домаћим летовима, мислим да о томе треба озбиљно размислити, рекао је Фаучи за МСНБЦ, пренео је АП.

Бајденова администрација већ о томе размишља увелико, а двојица неименованих америчких званичника су рекла да научници тек треба да пошаљу званичну препоруку председнику за такав захтев.

Америка засад тражи од већине страних држављана који долазе у САД да буду потпуно вакцинисани, иако држављани и особе са сталним боравком треба само да покажу негативан тест који је урађен дан пре лета.

Правила за летове унутар САД не захтевају од путника да покажу негативан тест, док само држава Хаваји захтева од путника да буду вакцинисани или да су негативни на тесту, како би избегли обавезан карантин.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести