Грчка авиокомпанија отказала све линије ка Хрватској

ЗАГРЕБ: Грчка компанија Ејџијан ерлајнс (Aegean Airlines), члан Стар алијансе (Alliance) отказала је све летове планиране ове године за Хрватску због слабе потражње, преноси СееБиз.
Avion Ejdžijan erlajnsa Foto: Aegean Airlines
Фото: Авион Ејџијан ерлајнса Фото: Aegean Airlines

Грчка авиокомпанија је раније најавила летове из Атине од септембра према три хрватске ваздушне луке, Дубровник, Сплит и Загреб.

Ејџијан ерлајнс је пре избијања пандемије планирао летове ка Хрватској, али је њихов почетак био одложен за септембар, а сада су сви летови према Хрватској отказани за ову годину.

Линије према Загребу, Сплиту и Дубровнику требало је да саобраћају са мањим бројем летова седмично у односу на прошлу летњу сезону, али због слабе потражње компанија је у потпуности отказала летове на линијама ка Хрватској и не намерава да их покрене ове године, јавио је Цроатиан Авиатион.

Тиме су ваздушне луке у Сплиту и Загребу остале без директне везе с главним градом Грчке.

Цроатиа Аирлинес саобраћа на линији Загреб - Атина са заустављањем у Дубровнику, па лет између два главна града није директан.

Летове на линија Загреб - Атина (преко Дубровника) Цроатиа Аирлинеса наставља три пута недељно сваког уторка, четвртка и недеље авионима типа ДасхQ400, капацитета 76 путника.

 

 

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести