Поново летови са нишког аеродрома

НИШ: Од данас ће поново бити успостављени летови са аеродрома "Константин Велики" у Нишу, који је 18. марта затворен због пандемије корона вируса.
s
Фото: Youtube Printscreen

После два месеца на аеродром "Константин Велики" у 22. маја у 11.25 слетеће авион компаније Визер из Дортмунда, који би потом требало да полети за тај град у 11.55, наводи се на сајту аеродрома.

Одлуком Владе Србије поново је отворен гранични прелаз на аеродрому, што је омогућило поновно успостављање редовног авио саобраћаја.

Аеродроми Србије доо Ниш наводе да сви путници морају да се понашају и да имају сва неопходна документа у складу са обавезама које су наметнуле државе ка којима се обавља саобраћај.

Сви долазећи путници, одлуком Владе Србије, од данас улазе на територију Србије без употребе ПЦР теста и обавезне самоизолације, уз поштовање свих прописаних мера.

На основу препорука Министарства здравља и Института за јавно здравље Ниш, Аеродроми Србије су предузели све потребне мере заштите, како би путници и запослени на аеродрому остали безбедни током боравка и рада.

Апелују на путнике да се понашају одговорно приликом боравка на аердрому, да на аеродром не долазе без заштитне маске и да прате упутства која су истакнута у терминалној згради и која ће добијати од особља.

Очекују да се у току јуна настави са постепеном нормализацијом саобраћаја са аеродрома „Констатин Велики“ у Нишу и аеродрома Морава у Краљеву и да и остале авио компаније обнове саобраћај у складу са својим проценама и одлукама.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести