Луксуз привлачи арапске туристе у Србију

ДУБАИ: Туристи из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) траже дозу луксуза када бирају дестинацију, а у Србији их привлачи Копаоник и друга атрактивна одредишта, истакнуто је на конференцији у Бизнис хабу Србије, одржаном у оквиру „Експо 2020 Дубаи".
kopaonik
Фото: pixabay.com

Констатовано је да је за привлачење више странаца добра изградња Београда на води и долазак у главни град хотелског ланца Ст. Регис, саопштила је Привредна комора Србије.

Генерални директор Баб Ал Куас Хотела у Абу Дабију, Немо Аћимовић, током обраћања привредницима из Србије на 5. тематској недели Светске изложбе истакао је да туристи из поднебља УАЕ цене и траже туризам са дозом луксуза.

Директор сектора људских ресурса у хотелу Officers Club у Абу Дабију, Иван Младеновић нагласио је да природне лепоте Србије такође привлаче туристе из УАЕ, који воле да посете Копаоник, Београд и друге туристичке дестинације.

Додао је да Емирати нуде велике могућности за српске компаније у области туризма и транспорта.

Дубаи је четврта најпосећенија дестинација на свету, а у протеклој години овај град посетило је око 8,8 милиона туриста.

Привредници из Србије и УАЕ констатовали су да је присуство најпознатијих ланаца хотела и компанија у сектору туризма и услуга у Емиратима велика шанса за српске фирме које могу да понуде своје производе овом престижном и захтевном тржишту.

Директор канцеларије ПКС у Дубаију Марко Селаковић оценио је да су добри економски односи између Србије и УАЕ одлична основа за развој сарадње у свим секторима, а посебно у туризму.

Србија има одличан имиџ у УАЕ, што знатно олакшава комуникацију у пословању, рекао је он.

Додао је да пословни партнери ове земље цене искреност, директност у комуникацији, као и да је најважније стечено поверење.

Представници више од 30 српских компанија данас су на павиљону Мађарске разговарали са менаџментом мађарске националне компаније Натионал Мобиле Паyмент о паметним решењима у области туризма и мобилности.

Представљена су ИТ решења за паркинг системе и пројекат за обједињено плаћање туристичких услуга - В4 Смарт pлатформ 2.

Мирко Симовић из компаније Инова тек очекује сарадњу у области израде обједињених апликација за плаћање које се могу користити у више земаља.

Milan
15.01.2022 • 14:29
Prvo su pravili svašta po Crnoj Gori, sad je na red došla i Srbija. Ali neka, neka ostavljaju svoje pare kod nas. Mogli bi i u Novi Sad da dođu, da vide i malo kulture. Cene nisu visoke, i mogu da biraju, luksuz, ili nešto malčice skromnije kao što je recimo prenoćište Dvorište. Kod nas ima mnogo toga čega kod njih nema, i pored para koje imaju.
Sasa
15.01.2022 • 14:46
Preko Autorent-a sam iznajmio bolji auto da bi se provozao gondolom na Zlatiboru svaka cast Stamatovicu i njegovom timu odlican posao su uradili.
EUR/RSD 117.3909
Најновије вести