Епл упозорио пљачкаше који су крали ајфоне: Пратимо вас

АТЛАНТА: Компанија "Епл" упозорила је пљачкаше који су током нереда у Сједињеним Америчким Државама из њених продавница однели мобилне телефоне типа "ајфон" да су ти уређаји праћени електронским путем и да морају бити враћени.
ajfon, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Како наводи ЦНН, "Епл" онеспособљава телефоне који су украдени из излога његових продавница, чинећи их неупотребљивим, а фотографије на којима се може видети порука компаније намењена пљачкашима појавила се на друштвеним мрежама ове седмице.

"Еплове" продавнице у Сједињеним Америчким Државама недавно су почеле да се отварају после вишемесечне обуставе рада због пандемије корона вируса, али су се продајни објекти те компаније у више градова, укључујући Њујорк, Филаделфију и Вашсингтон, нашли на мети вандала и лопова после избијања протеста због смрти Афроамериканца Џорџа Флојда у Минеаполису.

Осим о томе да су украдени телефони онеспособљени и праћени, пљачкаши су у поруци информисани о томе у које продавнице треба да врате однете телефоне, као и да ће о свему бити обавештене локалне власти.

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести