„Гугл спејс“ открио ванземаљску базу на Марсу?

„Гугл Марс“ је прилично занимљив концепт, он показује интерактивну мапу Марса, али и пуно тога оставља машти на вољу.
mars pixabay.
Фото: pixabay.com

Могуће је да се сваки астроном из фотеље нада да ће га искористити како би пронашао живот на Марсу. А изгледа да га је један од њих можда и нашао, или барем то тврди Дејвид Мартинс, наводи портал НПР, a преноси Спутник.

Снимак, на којем је приказано место које Мартинс зове „Биостаница алфа“, веома је поделио мишљења корисника интернета. Док се наводни објекат појављује на „Гугл Марсу“, научници оспоравају идеју да то показује да постоји живот на Марсу.

На снимцима које је направио сателит на Марсу, јасно се виде неке стаклене структуре.

Према речима стручњака, база садржи соларне ћелије, а осим тога, поред се налази моћан радар.

Корисници интернета имају подељена мишљења како се на Црвеној планети појавила ова база. Неки сматрају да су објекте направили ванземаљци, док су други уверени да је то америчка тајна база, преноси „Халтурнер шоу“.

Планетарни геолог Алфред Макјуен са Универзитета у Аризони каже да је на „свемирским фотографијама које су направљене изван наше магнетосфере, попут оних које су направили орбитирајући телескопи, прилично уобичајено да се виде ови космички зраци.

„Он каже да је у питању грешка изазвана одразом Сунца, али чак ни он не зна која камера их је снимила и не зна где се налазе сирови подаци“, каже Мартинс.

Оригинални видео-снимак, који је имао више од 1,2 милиона прегледа, повучен је са Јутјуба, али је касније поново објављен.

EUR/RSD 117.1998
Најновије вести