Гугл уводи три нова начина сакривања приватних активности на мрежи

Гугл (Google) започиње месец свести о сајбер сигурности увођењем нових алата који његовим корисницима пружају већу контролу над приватношћу када користе Гугл Мапс, Јутјуб, Гугл Асистент и друге садржаје на мрежи.
gugl pixabay
Фото: pixabay.com

Компанија је потврдила да покреће анонимни режим за Гугл Мапс који ће овог месеца представити на Андроиду, пре него што се ускоро прошири на иОС, јавља Verge.

Када укључите анонимни начин рада у Гугл Мапс, активности попут места која тражите неће бити спремљене на ваш Гугл рачун и неће се користити за персонализацију вашег искуства с мапама.

Што се тиче Јутјуба, Гугл уводи могућност аутоматског брисања ваше историје и података у интервалу који одаберете.

"Одредите временски период у којем желите да чувате податке - три месеца, 18 месеци или док их не избришете по жељи, баш као што можете урадити и с историјом локација и активности на вебу. Ваше је да одаберете, а ми ћемо се побринути за остало", појаснио је Ерик Мираглија из Гугла.

На крају, Гугл ће вам дозволити да бришете недавне гласовне наредбе или питања која сте постављали Гугл Асистенту без потребе за отварањем апликације на телефону. Сада можете само рећи "Хеј Гугл, избриши последње што сам ти рекао" или "избриши све што сам ти рекао прошле седмице" и ти подаци ће бити избрисани.

Нажалост, помоћу гласа не можете избрисати више од недељне историје Гугл Асистента. За то ћете и даље морати да уђете у подешавања вашег гласовног асистента.

(klix.ba)

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести