Касперски препоручио опрез у раду на даљину због коронавируса

БЕОГРАД: Ради успоравања ширења коронавируса компаније подстичу запослене да раде од куће па је неопходно да преиспитају безбедност даљинског приступа корпоративним системима, савет је који је данас упутила компанија Касперскy.
Hakeri napad / pixabay.com
Фото: pixabay.com

Када се уређаји изнесу ван мрежне инфраструктуре компаније и повежу на нове мреже и Ви-Фи како би се радило на даљину ризици се шире и повећавају, упозорио је Касперскy.

Ова компанија препуручила је да се ризици смање обезбеђивање ВПН-а при повезивању на корпоративне мреже фирми, као и да сви корпоративни уређаји укључујући мобилне телефоне и лаптопове буду заштићени безбедносним софтвером.

Касперскy је препоручио да се увек имплементирају најновија ажурирања оперативних система и апликација, ограничи право приступа људима који се повезују на корпоративну мрежу као и да се особље обавести о опасности реаговања на нежељене поруке.

„Предузећа би требало јасно да комуницирају са запосленима како би били сигурни да су они свесни свих ризика, а осим тога треба да учине све што могу како би обезбедили безбедан даљински приступ онима који су се самостално изоловали или раде од куће", рекао је главни безбедносни истраживач у компанији Касперскy Дејвид Ем.

Опрез је посебно важан због покушаја сајбер криминалаца да искористе ситуацију око Корона вируса тако што своје злонамерне датотеке скривају у документима које се односе на болест.

"Због овог опортунистичког приступа криминалаца и промена радних навика, било би мудро да компаније у овом тренутку буду изузетно опрезне", рекао је Ем.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести