Астронаути читају деци приче пре спавања

ХЈУСТОН: У времену друштвених мрежа људи све мање читају, а тим астронаута одлучио је да то промени и помогне у образовању најмлађих становника ове планете.
a
Фото: Youtube Printscreen

Захваљујући пројекту Приче из свемира, деца ће приче моћи да слушају од правих астронаута који заиста читају приче из свемира.

Пројект су осмислили астронаут Бенџамин Алвин Дру Јр. и Патриша Трајб, наставница и бивша директорка образовања у Свемирском центру у Хјустону.

Овај занимљив пројект функционише на једноставан начин. Књиге се достављају у Међународну свемирску станицу где астронаути раде на разним мисијама. Онда они сниме себе како читају књиге и видео је потом доступан на сајту пројекта и на њиховом Јутјуб каналу.

На ову идеју Трајб је дошла након што је истраживала о писмености и научним вештинама деце у САД. Она је схватила да је нужно да се код деце побољшају обе ове вештине, тако да је осмислила нешто што би могло да комбинује науку и читање те их учини приступачнијим деци.

Ко су бољи узори који би инспирисали децу да се баве науком и да их подстичу на читање? Не само да имају прилику да гледају и слушају књиге, већ посматрају и Међународну свемирску станицу, каже Патриша.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести