Овај састојак убаците у воду И ЦВЕЋЕ ЋЕ ВАМ БУЈАТИ ЦЕЛЕ ГОДИНЕ: Повремено заливање на овај начин ЧИНИ ЧУДА

Трик који чини чуда за цвеће.
9
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Када је у питању нега биљака и цвећа, све чешће се спомиње један производ који на први поглед нема везе с тим, али многи тврде да изузетно делује.

Сваки цвет захтева различиту негу, а о томе је најбоље распитати се код продавца код којег сте купили одређену биљку. Наравно, када купите биљку, желите да буде лепа и да буја током целе године, али често је то тешко постићи.

На друштвеним мрежама у једној се групи развила расправа о томе шта се може учинити да цвеће буја, расте и правилно се развија током целе године, а многи су у коментарима дали један одговор – рицинусово уље.

Фото: Ilustracija/pixabay.com

Љубитељи цвећа су истакнули да све што треба да урадите јесте да додате кашичицу рицинусовог уља у литар и по воде собне температуре. Чврсто затворите флашу и затим је снажно протресите. Пре заливања уље треба добро помешати с водом како не би оштетило корење биљке. Након снажног протресања боце, цвеће одмах прелијте водом. Додатни савет је и да, ако биљка цвета једном годишње, онда једном годишње залијте цвеће тако направљеним раствором, пише Јутарњи.хр.

Ако стално цвета, једном месечно то цвеће заливајте раствором и то је заправо то. Јесте ли испробали?

Крстарица

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести