Полицајци спасили 37 младунаца пегаве фоке и пустили их у дивљину

ПЕКИНГ: Међународне организације за заштиту права животиња поздравиле су ослобађање у дивљину северне Кине 37 младунаца пегаве фоке који су спасени из руку кријумчара тих животиња.
foka, pixabay
Фото: Pixabay

АП преноси саопштење организације "Хјумејн сосајети интернешенел" у којем се наводи да је кинеска полиција пронашла младунце фоке пре три месеца у шупи на забаченој фарми на подручју града Далијан, на северу земље, а многи од младунаца били су изгладнели и пред угинућем.

У полицијској акцији ухапшено је осам осумњичених особа.

Наводи се да су кријумчари ових животиња отели младунце из њиховог природног станишта како би их продали фирмама које држе изложбене акваријуме, а и да бих понудили за излагање на комерцијалним местима, попут продавница и ресторана.

Полицијајци нису успели да спасу 29 младунаца који су угинули, пошто су животиње биле старе мање од две недеље када су пронађене и нису могле да се хране ничим другим осим мајчиним млеком.

АП наводи да су пегаве фоке некада изловљаване због коришћења у традиционалној кинеској медицини, али су сада заштићена животињска врста у Кини.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести