Шта боја очију открива о вама?

Отприлике 79 одсто људи има смеђе очи, 8-10 одсто становништва има плаве очи, 5 одсто има боје лешника, а само 2 одсто људи има зелене очи а поред ових статистика, истраживачи су такође покушали да пронађу особине личности специфичне за сваку боју очију и открили су неке обрасце.
o
Фото: pixabay.com

Једно истраживање показало је да жене са зеленим и плавим очима могу боље да се носе са болом и стресом од жена са смеђим и очима боје лешника. Током трудноће и порођаја чинило се да група са светлим очима има мање болова. Поред тога, ређе су развиле анксиозности и депресију након порођаја. Група жена тамних очију имала је више негативних мисли, пише портал Брајт сајд а преноси Спутњик.

Једно истраживање испитивало је 1.016 жена у доби од 16 до 35 година. Резултати су показали да жене често повезују боју очију са одређеним особинама. Истраживачи су открили да су људи са смеђим очима сматрани интелигентнима и љубазнима. Штавише, људи им више верују.

Иста анкета показала је да се људи са светлим очима сматрају љубазнијим и дражим. Иако се чинило да тамније очи иду руку под руку са интелигенцијом, плаве очи је на исти начин описало само 7 одсто учесника. Али за разлику од тога, за ову групу људи се сматра да је физички привлачнија.

Зелене очи најатрактивнијим сматра 29 одсто учесника у истраживању. Штавише, ова боја приказује креативност и неку врсту мистерије. Раније су људе са таквим очима у неким регионима доживљавали као зле. Али ово је вероватно зато што су зелене очи биле врло ретке.

Једно врло занимљиво  откриће произашло је из проучавања људи светлосмеђих очију. Показало је да они имају више психијатријских проблема него људи са тамносмеђим или црним очима. Такође, закључак је да су мушкарци у овој групи мање стабилни (68,47 одсто) од жена.

Истраживање је показало да 65,38 одсто жена са црним очима уопште није било превише социјално. Такође, могу имати мање самопоуздања и амбиција у поређењу са мушкарцима истих очију. Речено је да мушки учесници имају динамичнији карактер. Могу бити расположени, импулсивни и често траже опасне авантуре.

Још једно истраживање показало је да се за људе са плавим очима сматра да су изражајни, привржени и самопоуздани. Такође уживају у испробавању нових ствари, склапању нових пријатеља, одласку у авантуре и бављењу здравим активностима.

Чак 50,7 одсто људи са очима боје лешника добро се показало под стресом и притиском. Такође су били страственији у својим пословима. Мушкарци са очима боје лешника и зеленим очима сматрају се најатрактивнијим упркос стереотипу о плавим очима.

Зелене очи доминирале су у категоријама попут постављања циљева, оптимизма у погледу будућности и страствености у пословима. Такође, такви људи чешће постављају животне циљеве (65,9 одсто) и донирају у добротворне сврхе (48 одсто).

Људи са смеђим очима у 36,5 одсто случајева изјашњавају се као они који живе пуним плућима овде и сада. Ова група људи је лакше одржавала контакт очима (након људи са зеленим очима), што би могло бити корисно на радном месту.

EUR/RSD 117.5712
Најновије вести