ТОПЛА И УДОБНА НИЈАНСА  Пантоне прогласио ПИЧ ФАЗ за боју 2024. године (ВИДЕО)

Када бисмо могли да замислимо годину која је пред нама, које би боје била? Ова апстрактна мисао је нешто чиме се сваке године баве стручњаци Института за боје Пантоне, који разматрају какви трендови владају у високој моди, дизајну ентеријера, поп култури, али и људској психологији, а ове године су се одлучили за нијансу PANTONE 13-1023.
p
Фото: Printscreen&Instagram@pantone

Према истраживању Института Пантоне, нијанса која ће дефинисати 2024. је пич фаз – лаган, воћни тон који дочарава мир и спокој.

Пролазимо кроз много бурних превирања у свом животу и имамо потребу за бојом која смирује, наводи Лиатрис Ајсман, извршна директорка Института Пантоне, у интервјуу за Си-Ен-Ен.

Како је додала, то је топла и удобна нијанса. И веома је тактилна. Сматрамо да је у оваквом тренутку то својство заиста важно – додирнути друге људе и окупити их у свом дому.

Различити тонови боје брескве су се редовно појављивали на модним пистама у колекцијама пролеће–лето 2024, посебно у Милану и италијанским модним кућама као што су „Гучи“, „Жил Сандер“ и „Спортмакс“.

Хаљине у боји брескве могле су се видети и на црвеном тепиху, а њена заступљеност у поп култури је такође временом била све видљивија.

Мислимо да је боја брескве изразито носталгична, додала је Ајсманова.

Према њеним речима, чешће је женска боја, али у одређеним варијацијама полако се увукла и у мушке ормаре и њихово окружење.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Мислим да то говори о модерности ове нијансе, поручила је.

У саопштењу за јавност, извршна директорка Пантонеа наводи и да пич фаз буди осећај припадања, инспирише на поновно окупљање и узајамну бригу.

Подсећамо, ове године се такође обележава 25. годишњица Пантонеове иницијативе избора Боје године.

Дневник/РТС

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести