Зашто су кајсије добре за ваше здравље?

Познато је да воће доприноси здрављу, а кајсије нису изузетак.
e
Фото: Pixabay.com

Кајсије су "меснато" и укусно воће које осигурава дневно потребну дозу витамина А и Ц те око 6 посто калијума. Ово воће се узгаја веома дуго, а може се користити на много начина. Неки га употребљавају за унапређење пробавног система, а други у третману дијабетеса, пише Кликс.

Очи

Кајсије су богате витамином А и Ц, каротеноидима и бета каротеном, оне смањују ризик од проблема с видом. Уколико желите бољи вид, уврстите их у своју исхрану.

Грозница

Један од најбољих начина лијечења грознице је конзумирање кајсија. Сок овог воћа је веома користан и има антиупално дјеловање те снижава телесну температуру. Можете додати и мало меда у сок од кајсија, као и мало воде.

Кости

Кајсије садрже пријеко потребне храњиве твари које телу требају за јачање костију. Редовно конзумирање кајсија ће осигурати правилан раст и развој здравих костију. Такође, оне спречавају болести повезане са старењем као што је остеопороза.

Констипација

Кајсије чине чуда када је реч о побољшању пробавног система. Садрже много пектина који помаже у решавању проблема с констипацијом (затвором) па их лекари препоручују пацијентима који имају оваквих проблема.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести