Промоција монографије о Дејану Мијачу

Монографија посвећена једном од наших најзначајнијих театарских редитеља Дејану Мијачу, коју је приредила дугогодишња новинарка и позоришна критичарка листа Дневник Даринка Николић, промовисана је данас у Српском народном позоришту, под окриљем 62.Стеријиног позорја.
monografija stajic.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Говорећи о књизи, коју је објавио СНП, уредник овог издања Александар Милосављевић рекао је да је свесно иницијални акценат био на Мијачевом раду у нашем најстаријем професионалном театру "јер је он био јако добра и логична окосница из које се креће у резимирање улоге Дејана Мијача у нашем театарском животу".

О монографији, чији значајан сегмент чине фотографије репортера Дневника Бранислава Лучића, говорили су и в.д. управника СНП-а Зоран Ђерић, театролошкиња Ксенија Радуловић и ауторка, а сам Мијач је шеретски, када јe на њега дошао ред, рекао да "није баш згодно бити предмет разговора, поготово што предмет још није прочитао књигу", алудирајући на чињеницу да је монографија буквално изашла из штампе пре два дана. 

Промоцији су, иначе, присуствовале и легенде југословенског глумишта Рената Улмански, Мира Бањац и Мирјана Гардиновачки.

М.С.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести