Пожари на подручју Чачка, Горњег Милановца и Лучана

ЧАЧАК: Због изузетно високих температура и јаког ветра, на подручју Чачка, Горњег Милановца и Лучана, ватрогасци су у четвртак имали пуне руко посла.
pozar, Dnevnik/Saša Popović
Фото: Dnevnik.rs

Припадници ватрогасних јединица гасили су више од 20 пожара. У неким случајевима пожари су избијали услед варничења електричних каблова на нисконапонској мрежи, сазнаје Глас западне Србије.

Из Одељења за ванредне ситуације у Чачку апелују на пољопривредне произвођаче и грађане, да за време извођења пољопривредних и других радова којима могу изазвати пожар, буду опрезни и преузиму све неопходне мере заштите како би се избегао његов настанак и ширење.

Напомињу да је Законом о заштити од пожара, забрањено ложење ватре у шуми и на удаљености од 200 метара од шуме, као и спаљивање остатака стрних усева, спаљивање смећа на отвореном простору и спаљивање биљних остатака.

Законом је, у овим случајевима, предвиђена и надокнада трошкова интервеција ватрогасно-спасилачких јединица и подношење захтева за покретање прекршајног поступка против лица која врше спаљивање.

Грађани у случају избијања пожара треба одмах да реагују и позову ватрогасно-спасилачку јединицу на телефон 193. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести