Лакше до лековите воде у Дупљаји

БЕЛА ЦРКВА: Пошљунчан је пут који води од краја улице Дејана Бранкова у Дупљаји до извора и реке Караш. Радови су завршени на већем делу деонице укупно дуге 350 метара.
bela c misic.jpg
Фото: Милан Мишић из Јасенова долази редовно по воду

У непосредној близини реке Караш, која протиче уз село Дупљају налази се извор са ког се водом за пиће снабдевају како становници овог села, тако и Јасенова, јер тврде да им прија, да је лековита и да им свакако флаширана вода није потребна.

У намери да се се до реке и извора, али и до атара лакше дође локална самоуправа обезбедила је средства за пошљунчавање пута. Треба подсетити да је више милиона динара из општинске касе уложено у реконструкцију подручне школе у овом селу, уређење парка и увођење јавне расвете у Гробљанској улици, али и у пошљунчавање некатегорисаних путева, па је ово само наставак великог посла у Дупљаји.

"Пре пошљунчавања последњих 50 метара нужно је раскрчити растиње тарупом и моторним тестерама, како би пут био шири. За пошљунчавање на подручју општине локална самоуправа је определила два милиона динара. До сада је утрошена половина средстава. Након тропског таласа, настављамо са пошљунчавањем и одлучено је да се прво уради овај део пута који је оптерећен саобраћајем, јер ће пољопривредним произвођачима управо он требати да бербу приведу крају. За сада је насуто и поравнато 70 кубика шљунка", каже Шиман Ировић из ЈКП „Белоцрквански комуналац”.

Становник Јасенова Милан Мишић каже да већ четири године цела његова породица пије само воду са извора код Дупљаје:

"Хладна је, чиста, а кажу и лековита. Долазим на извор два пута недељно у току целе године, сада је по шљунку много лакше да се вози мотор, а значиће још више када дође јесен и зима, па не буде више блато", каже Мишић.

Радовима је задовољан и Томислав Радмановац који живи на самом крају асфалтираног дела Улице Дејана Бранкова. Он каже да је сарадња са локалном самоуправом изузетна, да постоји још неколико пројеката које ће реализовати, а нада се да ће ова улица ускоро бити и асфалтирана до краја.

В. Х.

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Oпштине Бела Црква. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине.)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести