Монографија и филм о Ристовском представљени у Нишу

БЕОГРАД: Монографија и документарни филм о глумцу и редитељу Лазару Ристовском, прошлогодишњем награде Павле Вујсић представљени су у Официрском дому у Нишу, објеваљено је на сајту Филмског центра Србије. 
lazar ristovski BLU
Фото: Дневник (Бранислав Лучић)

Ристовски је том приликом истакао да је награда Павле Вуисић, коју он зове српски Оскар, стигла у правом тренутку и да је почаствован што је награђен наградом која носи име његовог колеге. 

Као што је већ познато, Тања Петернек потписује филм од 55 минута, а Вања Булић монографију о овом истакнутом српском глумцу, редитељу и продуценту. 

Ристовски је најавио да се носи мишљу да у следећих неколико година напише књигу о себи која ће употпунити оно што су о њему рекли Булић и Тања Петернек.

Након конференције за штампу приказан је документарни филм о Ристовском. 

Филм је склопљен од исцрпног интервјуа са глумцем у коме се осврће на своје филмске и позоришне почетке и вишедеценијску каријеру, као и одабраних инсерата из остварења у којима је остварио запажене улоге, као што су “Тито и ја”, “Буре барута”, “Свети Георгије убива аждаху”, “Мали свет” и други.

Осврнувши се на улоге у страним филмовима, Ристовски је рекао да никада није јурио каријеру у иностранству, али да је и ван Србије остварио десетак улога којима је задовољан.     

Од домаћих редитеља је издвојио Горана Паскаљевића, Драгана Маринковића, Милоша Радовића - све радитеље са којима је више пута сарађивао. 

У документарцу се осврнуо и на фестивал који је покренуо у свом родном Равном Селу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести