Зариф: Трампов говор - говор мржње пун незнања

ТЕХЕРАН, ЊУЈОРК: Шеф иранске дипломатије Михамад Џавад Зариф оценио је да је обраћање америчког председника Доналда Трампа у УН био “говор мржње пун незнања”. 
Epa (Clemens Bilan)
Фото: Epa (Clemens Bilan)

Трампов говор мржње пун незнања припада средњем веку, а не 21. веку УН, и недостојан је одговора, навео је Зариф на свом налогу на Твитеру. 

Он је додао да “лажна емпатија према Иранцима никога не заварава”, пренео је АФП. 

Обраћајући се у Генералној скупштини УН, Трамп је претходно назвао Иран “отпадничком државом” и “корумпираном диктатуром”, чији је главни извозни производ насиље. 

Он је додао да су највеће жртве иранског руководства “њихов сопствени народ”. 

Искрено, нуклеарни споразум са Ираном је срамотан за САД. Верујте ми. Време је да нам се цео свет придружи у тражењу од иранске влaде да оконча своје тежње ка убијању и уништењу, рекао је Трамп.

Огласио се и ирански председник Хасан Рохани који је упозорио Сједињене Америчке Државе да ће изгубити поверење међународне заједнице ако напусте нуклеарни споразум са Техераном.

Ако САД не буду поштовале обавезе и буду згазиле на овај споразум, то ће са собом носити губитак поверења земаља у Америку, рекао је Рохани који у Њујорку присуствује Генералној скупштини УН.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести